Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Hedda Gabler

  • Teaterveien 1, Stavanger
  • +47 51919090
  • 27. februar 2018 - 25. april 2018
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

Theatre play in Norwegian. An unresolved mystery. Hedda Gabler is the woman different from all the others in Henrik Ibsen's authorship. Unlike Nora, Hedda does not talk openly to anyone about her negative experiences. Hedda carries a secret. In this play we meet Hedda as Mrs Tesman. She is newly married to Jørgen, who has given her the dream house and an adventurous honeymoon, but she does not love him. Hedda feels buried alive! What should she do now?

En uløst gåte. Etter å ha tatt Nora og Et dukkehjem inn i det 21. århundre har regissør Audny Chris Holsen nå gitt seg i kast med nok et ikon av Ibsen. Denne gangen er det en av Ibsens mest gåtefulle kvinner som skal utforskes.
 
Hedda Gabler er annerledeskvinnen i Henrik Ibsens forfatterskap. I motsetning til Nora samtaler ikke Hedda åpent med noen om sine negative erfaringer, og det er ikke gatedøren som smeller når hun går. Hedda bærer på en hemmelighet.
 
I stykket møter vi Hedda som fru Tesman. Hun er nygift med Jørgen, som har gitt henne drømmehuset og en eventyrlig bryllupsreise, men hun elsker ham ikke. Hedda føler seg levende begravd! Hva gjør hun nå?
 
Ytre sett beskriver Ibsen hva som skjer når man gifter seg på feil grunnlag, men mer overordnet dreier det seg om hva det vil si å leve og gjøre valg. Det er allmennmenneskelige spørsmål Ibsen tar opp. Hvem er Hedda og hvem vil hun være? Og hva skjer når et menneske går på akkord med den hun egentlig er, og hvor farlig er det å ikke være seg selv?
 
Helga Guren har fått rollen som Hedda – en karakter som fremdeles berører, engasjerer, provoserer og resonnerer i oss den dag i dag.

  • Last Updated: 21.02.2018
  • Source: Region Stavanger
Dates

tirs 24. april 2018 19:30

ons 25. april 2018 19:30

See All
Hedda Gabler
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad