Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Helfransk vårkonsert

Overview

En konsert med de franske impresjonistene i sentrum, tolket av orkesterets egne solister.

Sesongens siste kammerkonsert finner sted i Troldsalen på Troldhaugen, og det er duket for en helfransk vårkonsert med impresjonistene Maurice Ravel og Claude Debussy i fokus.

Harpen står på flere måter i sentrum denne kvelden. Johannes Wik fremfører Debussys Sakral og Profan dans, skrevet i mai 1904 på bestilling fra Pleyel-instrumentfabrikken for å promotere deres nye kromatiske harpe. På denne tiden hadde Debussy nylig fullført sin opera Pelleas & Melisande, og han arbeidet på orkesterverket La Mer.

Året etter, som en respons på dette, ba produsenten av den konvensjonelle pedal-harpen Erard Ravel om å skrive et verk som fullt ut viste dette instrumentets potensiale. Resultatet ble Introduksjon og allegro, for harpe, fløyte, klarinett og strykere, en harpekonsert i miniformat.

Soloklarinettist Christian Stene fremfører Debussy's klarinettrapsodi, et verk preget av klarhet, eleganse og fine nyanser. Som Claude Debussy senere uttalte: " For en franskmann er finesse og nyanse intelligensens døtre."

  • Last Updated: 18.10.2017
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

tors 3. mai 2018 19:30 21:30

See All
Helfransk vårkonsert
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad