VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland Randaberg

Helge Simonnes: Arven etter Donald Trump

  • Varen – Randaberg kulturscene , Torvmyrveien 22, Randaberg
  • +47 51414100
  • 14. oktober 2021
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Arven etter Donald Trump - når konspirasjonsteorier og religiøs retorikk truer demokratiet. Helge Simonnes har tidligere besøkt svært mange steder med foredraget «God bless America – falske nyheter som førte Donald Trump til Det hvite hus». Dette foredraget er en oppfølging og er basert på boken «Trump, Gud og kirken» som Simonnes gir ut høsten 2021

Arven etter Donald Trump - når konspirasjonsteorier og religiøs retorikk truer demokratiet.
Helge Simonnes har tidligere besøkt svært mange steder med foredraget «God bless America – falske nyheter som førte Donald Trump til Det hvite hus». Dette foredraget er en oppfølging og er basert på boken «Trump, Gud og kirken» som Simonnes gir ut høsten 2021
Hvite, evangelikale kristne ble den velgergruppen som støttet sterkest opp om Trump ved valgene i 2016 og 2020. Disse velgerne forble lojale til presidentens påstand om at «valget var stjålet». En allianse av voldelige Proud Boys, QAnon-konspiratorikere og kristne deltok i stormingen av kongressbygningen 6. januar 2021. De krevde at visepresident Mike Pence skulle henges fordi han bidro til å godkjenne valget av Joseph Biden som ny president. De samme gruppene har markert seg som koronaskeptikere og vaksinemotstandere. Foredraget gir innsikt i hvordan støtten til Trump ble så grunnfestet, og hvilke konsekvenser den religiøse retorikken kunne ha fått for demokratiet.
Den massive støtten til Donald Trump et eksempel på hvor sårbart det blir når politikk og religion blir for tett sammenvevd, noe vi ser svært mange tilfeller av også i Europa, sier Helge Simonnes.
Helge Simonnes er tidligere sjefredaktør i Vårt Land. Han har nettopp gitt ut boken «Trump, Gud og kirken» og tidligere bøkene «Kampen om korset i politikken» og «En Gud for de mange».

  • Last Updated: 19.09.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 14. oktober 2021 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Helge Simonnes: Arven etter Donald Trump
Your Recently Viewed Pages