Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Hildegunn Øiseth & Jovan Pavlovic - Slabberaset 2024

Mer info

Hildegunn Øiseth og Jovan Pavlovic er to av landets mest profilerte jazz- og folkemusikere. De representerer en imponerende merittliste bestående av egne prosjekter og profilerte samarbeid over hele verden. I dette duo-formatet fusjoneres Øiseths musikalske teft, og unike teknikk, med Pavlovics instrumentale overskudd og evne til å kombinere elementer fra jazz, klassisk og tradisjonsmusikk.

Hildegunn Øiseth spiller trompet og bukkehorn og henter inspirasjon fra flere himmelstrøk etter mange reiser og lengre opphold i Afrika, Asia og Midt Østen. De siste 20 årene har Hildegunn vært frilans jazzmusiker, men har tidligere vært ansatt i et av Europas ledende storband: Bohuslän Big Band. Øiseth har utviklet en egen teknikk for bukkehornet. Dette har åpnet nye dører for tradisjonsinstrumentet, og fascinert publikum over hele verden.

Jovan Pavlovic er en serbisk-norsk folke- og jazzmusiker som krydrer og løfter musikken til nye høyder med sin rytmiske og harmoniske kreativitet. Han er utdannet i klassisk musikk ved Musikkonservatoriet i Trondheim, med folkemusikk fra Balkan og romafolket som hovedfelt. Pavlovic er kulturprisvinner og fikk i 2020 det prestisjefylte vervet som Trondheims bykunstner. Det samme året ga han ut et kritikerrost soloalbum. Sammen med Trio Troika åpnet han det aller første Slabberaset i 2001.

Øiseth og Pavlovic er begge revolusjonære musikere på sine felt og sammen skaper de uforglemmelige musikalske opplevelser - en perfekt match, som vi ser frem til å oppleve i Domkirka!

Sist oppdatert: 06/27/2024

Kilde: Innherred Reiseliv

Sider du nylig har besøkt