Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger Sandnes

Hildo

Overview

Konsertproduksjonen HILDO er eit samarbeid mellom Riksscenen og Vossa Jazz og hadde première på Vossa Jazz 2018. Fem fantastiske musikarar, med Brunborg og Opheim i spissen, har teke utgangspunkt i ulike folketonar og slåttar frå mellom anna Voss, Sogn og Hardanger, og serverer desse i nye arrangement og med nykomponerte tema.

Konsertproduksjonen HILDO er eit samarbeid mellom Riksscenen og Vossa Jazz og hadde première på Vossa Jazz 2018. Fem fantastiske musikarar, med Brunborg og Opheim i spissen, har teke utgangspunkt i ulike folketonar og slåttar frå mellom anna Voss, Sogn og Hardanger, og serverer desse i nye arrangement og med nykomponerte tema. Det vert både balladar, bånsullar, stev, barnesongar, salmar og slåttar, i hendene på musikantar som går «Hildo» sjølv ein høg gong når det kjem til klang og styrke. 
Turneen er en del av Vestnorsk Jazzsenters turné-ordning, Den Musikalske Stamvegen. Ordningen står for ca. 40 konserter i året. Siden oppstarten har nærmere 170 musikere vært med. I all hovedsak musikere bosatt på Vestlandet.
«Hildo» heitte den gamle kyrkjeklokka som ljoma over Vossevangen frå tårnet på Vangskyrkja i gamle dagar. Det finst fleire segn og folketonar til ære for klokka, som var kjend for sin uvanlege fine og sterke klang. Eit av segna seier at bergensarane ville låna klokko, og vossingene var dumme nok til å seia ja. Ute i Bolstadfjoren rauk det opp til uver, båten sokk, og der ligg klokko på havsens botn den dag i dag.

Berit Opheim (vokal) 
Tore Brunborg (saksofon)
Stein Urheim (strenger)
Steinar Raknes (bass)
Kåre Opheim (trommer)
David Solheim (lydtekniker)

Nominert til Musikkritikerprisen 2018. 
Blir utgitt på plate i september/oktober 2019.
 «Sammen med et knippe kortreiste musikere blir den gamle folkemusikken lett oppjazzet og tilført en moderne tonedrakt. Vakkert, spennende og forførende. Ikke minst Berit Opheims praktfulle kveding skaper et uttrykk du ikke finner noen andre steder. En fullsatt kinosal hyller da også musikerne med stående applaus til slutt. Det skulle bare mangle. Dette er real norsk eksportvare på linje med laks og olje.»  - Einar Engelstad i Bergen Tidende, 25/3/18 
"Viss ikkje samarbeidet mellom Tore Brunborg og Berit Opheim held fram etter konsertane på Vossa Jazz og på Riksscenen i hovudstaden, er det både synd og skam – og eit stort tap for heile kultur-Noreg. Urframføringa av prosjektet Hildo i Gamlekinoen laurdag vart ei ut av kroppen-konsertoppleving. Så sanseleg vakkert, så gjennomarbeidd på alle plan, og så utruleg dyktig gjennomført av fem av våre største musikarar." - Nils Kvamsdal i Avisa Hordaland, 27/3/18

  • Last Updated: 20.11.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 12. mars 2020 19:30 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Hildo
Your Recently Viewed Pages