VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland SOLA

Historien om Braathens DC-6B retur til Sola

Overview

Foredraget om historien til Bratthens siste gjenværende DC-6B og alle problemene de møtte med å få det tilbake til Sola.

Foredraget denne kvelden vil handle om historien til flyet og alle de problemene de møtte med å få det tilbake til Sola.

I ti år jobbet en gjeng på Flymuseet på Sola for å forhindre at Bratthens siste gjenværende DC-6B fikk samme skjebne som de andre og ble hugget opp. Tirsdag 2. juni 2020 ble en stor dag for flyentusiaster. Klokka 15.23 landet det tidligere Braathens SAFE-flyet LN-SUB på Sola igjen, 48 år etter at det var her sist. Og i de samme fargene det hadde da det ble solgt i 1971. Siste stoppested for flyet blir Flyhistorisk museum på Sola.
Flyet hadde flydd fra Fairbanks i Alaska. Dette takket være velvillige sponsorer og passasjerene som besto av hundekjøreren Thomas Wærner og hans 16 hunder som har sittet corona fast i Alaska.
Men Flymuseet holdt på å gi opp. Det ville bli for dyrt å vanskelig å få flyet hit. I årene mellom 1962 og 1973 opererte Braathens SAFE totalt syv Douglas DC-6B. Først ut av disse var DC-6B «LN-SUB» med serienummer 45496. Gjennom sitt snaue tiår i Braathens tjeneste hadde «LN-SUB» en allsidig tilværelse opererende ut fra selskapets tekniske hovedbase på Sola. Gjennom 1960-tallet var DC-6B en viktig brikke i oppbyggingen av det norske innenriksnettet med flygninger mellom Oslo, Stavanger, Trondheim og Ålesund. Flyet ble dessuten benyttet til charterturer i store deler av verden.

Varighet: ca 1 time og 30 minutter
Arrangør: Sola historielag, i samarbeid med Sola kulturhus. Vi ønsker at publikum skal føle seg trygge på våre arrangementer. Les mer om våre smitteverntiltak her.

  • Last Updated: 01.06.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 23. september 2021 19:00 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Historien om Braathens DC-6B retur til Sola
Your Recently Viewed Pages