Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

HISTORIEN OM TRE JUVELER - 2/6 KL. 13:00

Originaltittel: Hikayatul jawahiri thalath. Regi: Michel Khleifi. Palestina, 1995. Arabisk tale, norsk tekst. Format: 35mm. 1t 52min. Aldersgrense: 12 år.
«... og litt etter litt begynte vi å glemme at havet eksisterte i det hele tatt»

Youssef er et tolv år gammelt palestinsk barn av den første intifadaen (arabisk for opprør og motstand). Faren sitter fengslet og broren er på flukt fra den israelske hæren, så han bor sammen med moren og søsteren. Livet hans er preget av vold, men han lever i sin egen drømmeverden og rømmer ofte fra flyktningleiren og ut på den palestinske landsbygda. En dag møter han Aida, en ung jente som fører ham ut på et farlig eventyr. 
Dette er det første verket som ble filmet i sin helhet på Gaza-stripen i 1994, mens Gaza fortsatt var under israelsk militær okkupasjon. Selv om det på en måte er en barnefilm, full av barnlig undring og magisk realisme, er historien umulig å skille fra volden og den israelske okkupasjonen.

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 05/23/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt