Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Hovedøen Social Club // Kvarteret

Hovedøen Social Club og Bergen Realistforening inviterer til en unik aften med både salsakurs og konsert! Denne kvelden vil du ikke gå glipp av!

Dørene åpner: 20:00
Innføring i grunnleggende salsateknikk: 20:30
Konsertstart: 21:15
Aldersgrense: 18 med studentbevis/ 20 ordinær

Hovedøen Social Club har i over 16 år laget usannsynlig heftige og dansbare cubanske versjoner av norsk popmusikk av ikke helt ny dato, som du kanskje ikke en gang visste du sårt trenger å høre. Denne lett usannsynlige fusjonen mellom Havanna og Norsk Pop´s Grunnvann har gjort at nordboere i alle aldre, farger og fasonger kjenner det rykker i dansefoten og smilerynkene når Hovedøen er på ferde og tilfører karibisk livsglede og polyrytmikk til kjente og kjære klassikere.

Hovedøen Social Club har gitt ut 6 plater, gjort en rekke turneer/festival/klubbjobber, spilt på riksdekkende radio/TV (NRK/TV2), samt samarbeidet med store kulturaktører som KORK, Det Norske Blåseensemble, Marinemusikken og Arktisk Filharmoni

De slo igjennom med et brak da "¡Que viva Noruega!" kom sommeren 2008, og fikk en historisk trippel A-listing på NRK P1. Våren 2009 kom oppfølgeren "¡Ay caramba!", og i tillegg til turné for Rikskonsertene fikk plata massiv oppmerksomhet i TV og dagspresse. Konserten "Klassikere a la Cuba" i samarbeid med KORK, bl.a. en stor suksess i Latinamerika og spilles jevnlig på TV på Cuba der bandleder Joner har fått kult-status blant musikere!

Den tilsynelatende lettbente & slentrende fusjonen til Hovedøen er resultat av høy presisjon og stor stilkunnskap. Hovedøen Social Club gjør ikke dette for å være morsomme, men artig blir det like fullt. Så humor blir en slags synergieffekt av seriøst musikalsk presisjonshåndverk. Sanger Sergios norskuttale er hans ærlige tolkning av teksten i sangene. Kanskje nettopp derfor trekker mange på smilebåndet. Men det subtile rytmiske spillet og den tilsynelatende frie fraseringen som er stappfull av referanser til karibisk musikkhistorie skinner likevel gjennom, for den som kan sin cubanske musikkhistorie (som kanskje ikke er flertallet av nordmenn, men ok). Oppå alt dette kommer det surrealistiske i at du kan være på autentisk salsakonsert uten spanskkunnskaper, men likevel kan synge med på alle låtene.

Og bandet nevner (i all beskjedenhet) at opphavsmennene ikke setter seg til motverge mot å bli gjenstand for bearbeidelser:
"Me gusta! La vieja tía está bien cuidado."(Jeg liker det! Den gamle tanta er vel tatt vare på)
Lillebjørn Nilsen
"Utrolig elegant versjon av Rompa mi – hvem skulle trodd…"
Terje Tranaas, DDE
"Herlig, Kjæmpesjarmerende versjon, og den sordintrompeten setter jo åsted og stemning så det suser…kunne vart mye lenger for min del. Tommel i været og jubel herfra"

BANDET:
Sverre Indris Joner - piano, bandleder
Sergio Gonzalez- sang
Eduardo Cedeño – timbales
Ole Marius Melhuus – bass
Ruben Pirela - congas
Erik Eilertsen - trompet

Sist oppdatert: 05/18/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt