Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Hurvin Anderson: Salon Paintings

Mer info

Kistefos har gleden av å annonsere den første soloutstillingen i Norge med malerier og tegninger av den anerkjente britiske kunstneren Hurvin Anderson. Utstillingen fokuserer på Andersons bejublede Barbershop-serie som en linse vi kan bruke for å betrakte Andersons praksis som helhet og den enestående fornemmelsen han har for historie, minne og sted.

Hurvin Anderson er en britisk maler med familiebakgrunn fra Jamaica; foreldrene hans tilhører Windrush-generasjonen, som kom til Storbritannia fra Karibien i perioden fra sent i 1940-årene til midten av 1960-årene. Anderson er utdannet ved Wimbledon School of Art og The Royal College of Art, London; blant anerkjennelsene han har høstet, er en nominasjon til Turner-prisen i 2017. I sine malerier utforsker Anderson skjæringspunktene mellom sted, identitet, fellesskap og kultur. Verkene avbilder menneskeskapte landskaper som bærer spor av kunstnerens opphav, og de navigerer gjennom ulike sinnstilstander som avspeiler sammenvevde historier og det komplekse ved det tverrkulturelle.

Hurvin Anderson: Salon Paintings inngår i en Europa-turne i samarbeid med visningsstedene The Hepworth Wakefield og Hastings Contemporary i Storbritannia, der utstillingen har fått fem stjerner og strålende anmeldelser i avisene The Telegraph og Guardian.

Sist oppdatert: 05/21/2024

Kilde: Visit Innlandet

Sider du nylig har besøkt