Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Hva er nevroøkonomi?

Overview

Hva er nevroøkonomi? Kan hjernen din sin sammensetting og virkemåte forklare oss hvorfor du ikke sparer til egen alderdom, eller hvorfor du kjøper en veske eller en aksje du aldri burde kjøpt?

Hva er nevroøkonomi? Kan hjernen din sin sammensetting og virkemåte forklare oss hvorfor du ikke sparer til egen alderdom, eller hvorfor du kjøper en veske eller en aksje du aldri burde kjøpt? Kan kunnskap om hjernen gi oss en dypere forståelse av oss selv, og bidra til å både gjøre oss til bedre mennesker og til å utvikle et bedre samfunn?

Økonomisk teori legger ofte til grunn at mennesker er fullstendig rasjonelle og kun opptatt av egne interesser. Dette er forutsetninger mange stusser over. De ble først vitenskapelig utfordret da psykologi kom inn i økonomifaget gjennom adferdsøkonomer som Daniel Kahneman. De viste gjennom observasjon av forsøksgrupper som ble satt til å løse ulike oppgaver at menneskers motiver ikke alltid var egeninteresse og at rasjonaliteten ofte er begrenset.

Nevroøkonomi utfordrer forutsetningen om rasjonelle og egoistiske mennesker videre med å inkludere innsikt moderne teknologi har gitt oss om hvordan hjernen vår faktisk fungerer når de ikke alltid like rasjonelle beslutningene vi mennesker foretar oss skal forklares.

Jon Sigurd Wegener kommer fra København for å fortelle oss om Nevroøkonomi og for å svare på de spørsmål Per Inge Torkelsen måtte ha om emnet.

Deltakere:
Jon Sigurd Wegener er hjerneforsker. Han jobber i Cogency og foreleser om nevroøkonomi på Copenhagen Business School.
Per Inge Torkelsen er forfatter, humorist og klovn.

  • Last Updated: 23.09.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 25. oktober 2019 12:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Hva er nevroøkonomi?
Your Recently Viewed Pages