Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Hva er rett arveskatt i et sivilisert samfunn?

Overview

Hva er rett arveskatt i et sivilisert samfunn?
Tid: Fredag 29. oktober, kl. 20:00-21:00
Sted: Norsk Oljemuseum
Pris: 150 kr / 75 kr
Det blir den store arvedebatten i år. I Norge godtar vi moms og høy inntektsskatt, mens eiendomsskatt og arveavgift møter sterk motstand. Ja, skatt på arv eller arveavgift virker å være bortimot tabu i det relativt skatteglade veldferdssamfunnet Norge. Hva i all verden kommer det av?
Det er heller udiskutabelt etter Thomas Pikettys forskning det siste tiåret, at arv skaper og reproduserer forskjellene i de fleste land i verden. Påminnelse: Våren 2020 sa oljefondets nye sjef, Nicolai Tangen, at arveavgiften burde være på 100%.
Arveavgift bidrar til å realisere et ideal om like muligheter i samfunnet. Det er en skatt som er bra for økonomien. Ja, finnes det egentlig noen som helst overbevisende familieargumenter mot en slik skatt? Det store spørsmålet er: Bør arveavgiften gjeninnføres? Og arv skattlegges hardere enn inntekt?
Innledning ved Jørgen Pedersen, professor i praktisk filosofi ved Institutt for økonomi og administrasjon ved Høyskolen på Vestlandet. Han har skrevet en rekke artikler om skatt på arv og har nylig gitt ut boken Rettferdig fordeling og rettferdig skatt.
Deltagere:
⁃ Ingvild Almås, professor IIES Stockholms universitet, hovedforsker ved NHHs senter for fremragende forskning, FAIR
- Runar Døving, sosialantropolog, professor Høyskolen Kristiania
- Mathilde Fasting, siviløkonom og idéhistoriker, prosjektleder Civita, aktuell med boka «Etter historiens slutt. Møter med Francis Fukuyama»
Ordstyrer TBA
VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19
- KÅKÅ|nomics følger til enhver tid Helsedirektoratets og kommunens retningslinjer for gjennomføring av kulturarrangement.
- Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
- Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
- Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
- Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
- 1-metersregelen gjør at KÅKÅ|nomics 2021 foreløpig oprerer med noe redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
- Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

  • Last Updated: 15.10.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 29. oktober 2021 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Hva er rett arveskatt i et sivilisert samfunn?
Your Recently Viewed Pages