Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

HVA HENDTE MED BABY JANE?

Overview

What Ever Happened to Baby Jane? Regi: Robert Aldrich. USA 1962. Tale: engelsk. Tekst: utekstet. 35mm, 2t 14min.
Som den forfyllede og bitre Baby Jane Hudson gjør Bette Davis kanskje sitt livs rolle. Sammen med en annen aldrende storstjerne, Joan Crawford, overgikk hun seg selv i noir-thrilleren Whatever Happened to Baby Jane?.
Med en sminke og et underlys som kunne vært plukket rett ut av en hvilken som helst skrekkfilm fra 1930-tallet ser hun ut som mora til styggen sjøl der hun knapt gjør annet enn å drikke og plage den stakkars søsteren sin, spilt av Joan Crawford. I slike roller er det selvsagt alltid en fare for å gli over i det parodiske, men Davis holder seg hårfint på riktig side av grensen, og klarer å tillegge rollefiguren et snev av ømhet også. Man ender faktisk opp med en viss sympati for henne.
Intrigen i Whatever Happened to Baby Jane? drives fremover av det gnistrende samspillet mellom Davis som den personifiserte ondskap og Crawford som det uskyldige offer. Filmen er kjemisk fri for tåpelige skvette-effekter, men klarer allikevel å bygge opp en skikkelig uhyggestemning. Creepy!

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

  • Last Updated: 17.01.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

to. 24. februar 2022 20:45 23:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
HVA HENDTE MED BABY JANE?
Your Recently Viewed Pages