Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

HVOR ER MIN VENNS HUS? - 11/4 KL. 18:00

Overview

Originaltittel: Khane-ye doust kodjast? Regi: Abbas Kiarostami. Iran, 1987. Persisk tale, engelsk tekst. Aldersgrense: 18 år. Format: DCP. 1t 23min.

Den iranske mesteren Abbas Kiarostamis internasjonale gjennombrudd
Åtte år gamle Ahmed har ved en feiltagelse fått med seg skriveboka til klassekameraten Mohammad. Om ikke Mohammad får gjort leksene i boka blir han utestengt fra skolen. Ahmed bestemmer seg for å gi boka tilbake, og drar ut for å lete etter huset til vennen sin. Men huset befinner seg et sted i nabolandsbyen, og det er ingen som vil hjelpe ham. Vi følger den lille guttens ferd fra landsbydel til landsbydel i sin søken etter kameratens hus.

Denne fine og enkle filmen var den første som ga Kiarostami internasjonal oppmerksomhet utenfor Iran. Den er blant annet satt opp på det britiske filminstitutts liste over 50 filmer barn burde se før fylte 15 år. Akira Kurosawa holdt den som en av sine favorittfilmer. Den regnes også som første del i Kiarostamis Koker-trilogi (de neste er And Life Goes On, 1992 og Through the Olive Trees, 1994.)

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

  • Last Updated: 19.03.2023
  • Source: Visit Bergen
Dates

ti. 11. april 2023 18:00 19:25

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
HVOR ER MIN VENNS HUS? - 11/4 KL. 18:00
Your Recently Viewed Pages