Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

I vårt sted

Mer info

En hyllest til vennskapets sårbare kraft

Astrid og Sara har nettopp møtt hverandre. De delte en sjokolade på en benk, og så ble de venner. Eva har tatt en pause fra sitt lange vennskap med Astrid, men nå kommer hun tilbake, og oppdager at Sara har kommet til. Sara og Eva blir rivaler om Astrids vennskap, og sammen former de tre et ustøtt felleskap.

 «I vårt sted» av Arne Lygre går tett på disse vennskapene og deres familierelasjoner. Kvinnene i stykket tør å være både hudløse og brutalt åpne. Hva kan man tillate seg innenfor rammen av et vennskap? Er vennskapet et tryggere rom enn familien?

«I vårt sted» er en hyllest til vennskapets sårbare kraft, og en utforskning av de tre kvinnenes identitet og relasjoner. Astrid, Sara og Eva er usikker på hvilke krav de kan stille til hverandre, hvilke behov de har for hverandre og hvordan de håndterer å være den en annen har behov for. Det handler også om å kunne kjenne seg igjen i en annen og bli til gjennom den andres blikk, og den underliggende frykten for å være utbyttbar, velges bort, bli alene.

Dramatiker Arne Lygre er oversatt til over tjue språk og iscenesatt på scener over hele verden. Han ble tildelt Ibsenprisen (2024) for «I vårt sted». Det er andre gang han fikk denne norske dramatikerprisen, første gang i 2013 for «Jeg forsvinner». Han har også mottatt Heddaprisen for beste scenetekst for «La deg være» i 2017.

av Arne Lygre
Regi: Mari Vatne Kjeldstadli

Sist oppdatert: 06/14/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt