Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Ida Jenshus - The Grip

Mer info

Ida kommer på besøk og gir oss en fantastisk etter-jobben-konsert.
Med det nye albumet "The Grip", som Adresser hevder er Idas kanskje beste album, får dere en super start på helga.

Etter at hun vant NRKSs talentkonkurranse «Lyden av lørdag» i 2007 skjøt karrieren til Ida Jenshus fart, og hennes første album Color of the Sun som kom året etter fikk Spellemannprisen for beste countryalbum. To år senere kom No Guarantees, som vitnet om en raskt modnende singer/songwriter, og Spellemann nummer to var sikret.
Ida etablerte seg raskt som en av Norges ledende countryartister, og ble invitert til å varme opp for Eagles da de opptrådte på Norwegian Wood i 2011. Da hun vant sin tredje Spellemann på rad for sitt tredje album Someone to Love fra 2012 ble hun den første norske soloartisten til å gjennomføre et slikt prismessig hat-trick noensinne. Med denne platen beveget hun seg også lengre ut i pop/rock-territorium og utviklet det karakteristiske soundet hun er kjent for i dag, og viste samtidig at hun er en alt annet enn forutsigbar artist.
Høsten 2013 jobbet Ida sammen med store amerikanske navn og låtskrivere, og blomstret virkelig som låtskriver. Singelen «Shallow River» ble møtt med strålende kritikker, og havnet på flere årsbestelister. EPen Let It Go som kom i kjølvannet av singlen var såpass sjangeroverskridende at hun denne gangen ble spellemann-nominert i kategorien «Årets Popsolist».
Hennes fjerde fullengder Starting Over Again ble sluppet i mars 2015 til regelrett trampeklapp fra et enstemmig anmelderkorps, og ble fulgt opp av «Starting Over Again Tour 2015», samt en sommerturné som inkluderte festivaler over hele landet. Det femte albumet Two Worlds ble utgitt i 2017, og var et resultat av at Ida en periode oppholdt seg i Nashville, og turnerte med låtskriverlegenden JD Souther, kjent for sitt arbeid med superstjerner som Linda Ronstadt og Eagles. Albumet fikk strålende kritikker, og ble fulgt av en tilsynelatende endeløs turné rundt i Norge.
På sitt sjette album From This Day On som ble sluppet i 2019 avslørte Ida en gang for alle sin kjærlighet til tidløs popmusikk som ABBA og Fleetwood Mac, samtidig som hun bevarte countryrøttene sine. Platen inneholdt strålende popsingler som «Love You A Little Less», «Heartland» og «Over Before You Started» og overrasket både fans og kritikere som nok en gang repliserte med ekstatiske anmeldelser.
Det nyeste albumet «The Grip» kom ut i februar, og nå er hun klar for å ta med de nye låtene ut i Norge!


Om «The Grip»:

«Kanskje sitt beste album» 5/6 – Adressa
«I en klasse for seg selv» - Puls


«Knallsterk samling låter» 5/6 – iTromsø
«Skyhøyt nivå» - Gubberock
«Imponerende igjen» - Trønderavisa

Inngang kr 300.- + gebyr på Hoopla
Inngang kr 350.- i døra
Aldersgrense 20 år

Sist oppdatert: 06/23/2024

Kilde: Innherred Reiseliv

Sider du nylig har besøkt