Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Halden

Ida Jenshus

  • Brygga Kultursal, Tollbodgaten 4-6, Halden
  • 10. februar 2018
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Ida Jenshus dukket opp i den norske musikkvirkeligheten for ti år siden. Allerede fra starten var det tydelig at Ida hadde et usedvanlig godt grep om americana-musikken hun tok mål av seg til å være en del av – da knapt fylt tjue år. 

I løpet av de neste fem årene lagde Ida Jenshus tre album, «Color Of The Sun» (2008), «No Guarantees» (2010) og «Someone To Love» (2012). De satte standarden på den norske americana-scenen, og ble behørig premiert med tre Spellemannpriser. 

Men Ida Jenshus er ikke en artist som hviler, selv ikke på en ekstra stor haug med laurbær. I 2014 overrasket hun alle med å stake ut en vesentlig annen, og mer utforskende, musikalsk kurs med EPen «Let It Go». 

En reise til americana-musikkens ytterpunkter ble utvidet og tydeliggjort på det foreløpig siste albumet, «Staring Over Again» (2015), der sangene strakk seg opp mot seks, sju, åtte og ni minutter. 

I disse fem årene etter at den første album-trilogien ble bragt i havn, har Ida vært en musikalsk «commuter» mellom USA og Norge. Hun har tilbragt vesentlig tid i Los Angeles og Nashville, men mest i Music City. Der hun har samarbeidet med John David Souther, kjent i rockhistorien som JD Souther, en sanger/låtskriver med tette bånd til noen av USAs mest fremgangsrike artister – Eagles og Linda Ronstadt. 

Nå er Ida Jenshus ute med sitt nye album, 'Two Worlds', og endelig får vi gleden av å se Ida på en norsk scene igjen! Vi gleder oss!

Pressen skriver bl.a dette om det ferske albumet: 

«Så gjennomført godt at det låter som det beste fra to verdener»
5/6 i Adresseavisen

"Ida Jenshus tar fortsatt sine egne veier, og finner hjem med enda et utmerket album”
5/6 Dagsavisen

"Et album med musikk gjort av en artist som har så mye sjel og nerve i det hun gjør, at man ikke kan forbli uberørt".
5/6 Fædrelandsvennen

"På alle måter en flott plate"
5/6 Stavanger Aftenblad

“Et nært og intimt uttrykk”
5/6 Trønder-Avisa

  • Last Updated: 26.11.2017
  • Source: Halden Turist
Dates

lør 10. februar 2018 19:00

See All
Ida Jenshus
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad