Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Ingrid Becker "Å samle - å bære - å fortelle"

Mer info

Med en bakgrunn innen tekstil har kunsthåndverker Ingrid Becker i en årrekke arbeidet med rå naturmaterialer. En grundig teknisk og materialbasert kunnskap, opparbeidet over tid, ligger til grunn for hennes utforming av flettede skulpturelle beholdere. 


Utstillingen «Å SAMLE - Å BÆRE - Å FORTELLE» presenterer flere nye variasjoner av kurvformen, samtidig som den trekker linjer til et langt og omfattende kunstnerskap. Separatutstillingen ved Trøndelag senter for samtidskunst er den hittil mest omfangsrike presentasjonen av Ingrid Beckers arbeider. 

I utstillingen vises arbeider hvor Becker har benyttet de tekstile teknikkene veving, knyting, binding og fletting, i materialer som blant annet pil, bark, peddig, røtter og siv - noe som også er utgangspunktet for hennes helt særegne uttrykk som kunsthåndverker. Gjennom tidkrevende prosesser og nennsom bearbeidelse uttrykkes en nærhet og ærlighet overfor materialet, hvis spenst og egenart får definere verkenes uttrykk. Arbeidenes musikalske og poetiske grunntoner understrekes i møter med andre kunstformer; i utstillingen inngår det et lydverk av komponist Ellen Lindquist, en tekst av skribent og kunstkritiker, Kjetil Røed, og tre dikt av lyriker Margrethe Aas. 

Ingrid Becker (f. 1952) bor og har verksted på Stadsbygd, Indre Fosen i Trøndelag. 

Arrangementer i utstillingsperioden:
Lørdag 22. juni kl. 13.00 blir det omvisning i utstillingen.
Søndag 23. juni kl. 10.00 workshop i pilfletting med Ingrid Becker
(kr. 300 og krever påmelding via post@samtidskunst.no)
Søndag 23. juni kl. 15.00 Diktopplesning ved Margrethe Aas og kunstnersamtale med Ingrid Becker.

Les mer på samtidskunst.no

Utstillingen vises frem til 4. august og er åpen onsdag - søndag kl. 12 - 16 som årets sommerutstilling hos Trøndelag senter for samtidskunst.

Ingrid Becker har mottatt Regionale prosjektmidler for visuell kunst og støtte fra Kulturdirektoratet, Kunsthåndverkernes fond og Trøndelag fylkeskommune. 

Trondheim Voices musikalske fremføring i utstillingen er støttet av Norsk Komponistforening og nyMusikk Trondheim. 
 

Sist oppdatert: 06/18/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt