VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Innlandet HAMAR

Ingrid Bjerkåsutstilling

Overview

Utstilling om Ingrid Bjerkås i Vang kirke

Under overskriften Den første, er det laget en utstilling om Ingrid Bjerkås som nå står i Vang kirke. Den forteller om motet som førte henne inn i konfrontasjon med Quisling under krigen, og om kampen for å bli ordinert prest som den første kvinne i Den norske kirke. Det skjedde 21. mars for 60 år siden i Vang kirke.

Utstillingen på 11 plakater på 1x2 meter, som henger i vindusnisjene i kirken, er blitt til i et samarbeid mellom Vang menighet, Likestillingssenteret, Hamar bispedømme og Kirkerådet. En lokal komité har valgt ut stoff og bilder. Ann Avranden har vært grafisk designer for utstillingen, som i farger og grafikk er tilpasset Vang kirke. Ledestjernen er med, men også de tunge skyene som ofte skygger for det som er sant og godt.

Likestilling, og det å gå foran for en god sak er like aktuelt i dag. Menneskeverdet må framkjempes i stadig nye tider. Derfor har vi også med en plakat om biskop Rose, som ikke bare var den første kvinnen som ble biskop, men som også fikk så mye å si for homofiles plass i kirken.

Utstillingen åpnes 4. juli etter gudstjenesten med snorklipping ved Maren Bjerkås, (Ingrids tippoldebarn) og hilsener fra menighetsråd og bispedømmeråd.

Se åpningstidene i aktivitetskalender ( www.kirken-hamar.no ) for Vang kirke i juli. Den vil også stå ut over høsten, og kan gjøres tilgjengelig for den som ønsker det. Utstillingen er også tenkt tilbudt ungdomsskole og videregående. Inngang er gratis.

  • Last Updated: 16.07.2021
  • Source: Hamar Regionen Kultur
Dates

ma. 26. juli 2021 11:00 15:00

ti. 27. juli 2021 11:00 15:00

on. 28. juli 2021 11:00 15:00

to. 29. juli 2021 15:00 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Ingrid Bjerkåsutstilling
Your Recently Viewed Pages