VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Møre og Romsdal STRANDA

Introkurs kajakk i verdsarven

  • Hellesyltvegen, Hellesylt
  • +47 41758796
  • 13. august 2020 - 27. august 2020
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

Fjord Nature arrangerer regelmessig introduksjonskurs i havpadling i løpet av vår/sommer. Kursa foregår i Sunnylvsfjorden frå vår Basecamp på Hellesylt.

Meir informasjon
Her blir ein introdusert til kajakk og utstyr. Kurset har som mål å motivere for vidare padling, og at ein er blitt kjent med kajakk, åre, vest og spruttrekk. Eit perfekt utgangspunkt for grunnkrus i både elv og hav.
Litt om kurset
Eit typisk kurs begynner på Fjord Nature bascamp med ein kaffekopp, introduksjon av utstyr og ein liten sikkerheitsbrief. Deretter er det på tide å tilpasse utstyret, før vi kjem oss ut på vatnet. Vi begynner med lett teknikk og kontroll av båten. Hofte og overkropp får ofte trent seg litt her.
Gå rundt i kajakken
Når vi har blitt trygge i kajakken er det på tide å tippe rundt og trekke seg ut. Dette er noko som mange gruar seg til, men det viser seg ofte å være det aller kjekkaste på heile kurset. Instruktøren kan stå rett ved sida av første gongane, for at det skal følest enda tryggare.
Teknikk og redningsøvelsar
Mot slutten av kurset går vi gjennom dei viktigaste redningsøvelsane og teknikkane, før vi tek oppsummering og repetering av ting som kjem opp.
Våttkort
Etter at kurset er ferdig kan ein gratulere med gjennomført introduksjonskurs i kajakk, få utdelt våttkort og håpe på mange flotte padleturar i framtida.
Har du eit ønske om kurs ein anna dato eller stad?
Ta kontakt og vi er svært fleksible i både stad og dato.
Kva er våttkort?
Norges padleforbund sin utdanningsstige heiter våttkort. Dette er utarbeida for å få ein felles forståelse av kompetansen innanfor dei forskjelege padlegrenene. Våttkortstigen kan variere gjennom dei forskjellege greinane, men for havpadling går den for eksempel slik: Introduksjonskurs – grunnkurs – teknikkurs – aktivitetslederkurs – vidergåendekrus – veilederkurs.

For å kunne leie kajakker krevs det ofte at ein har våttkort, både i Norge og utlandet. Norges padleforbund er meldem av European Paddlepass, noko som gjer at våttkorta har internasjonal betydning.

Alle Fjord Nature sine guidar og instruktørar har minimum aktivitetsleder i våttkortstigen.

  • Last Updated: 13.05.2020
  • Source: Geirangerfjord - Ålesund & Sunnmøre
Dates

to. 13. august 2020 17:00 21:00

to. 27. august 2020 17:00 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Introkurs kajakk i verdsarven
Your Recently Viewed Pages