VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Isadora Duncan by Jérôme Bel (FR)

  • Badehusgata 25, Stavanger
  • +47 46289420
  • 29. oktober 2021 - 30. oktober 2021
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

Med dette stykket utviklet for Elizabeth Schwartz fortsetter Jérôme Bel sin serie av portretter av dansere som han startet i 2004, hvor han denne gang har fokusert på figuren av en av hennes spesialiteter, nemlig Isadora Duncan.

29+30 Oktober @ 20.00 (dørene åpner 19.30)
Isadora Duncan by Jérôme Bel (FR)
Billetter: 150kr/ 100Kr student
Attention!!
Grunnet corona situasjonen er vi nødt til å ha fulle navn på alle individer som deltar på dette eventet. Vi ber deg derfor om å sende oss fulle navn + tlf. nummer til info@rimi-imir.no (i tillegg til å kjøpe billett på ticketco). Vær vennlig å merke eposten med hvilken event du deltar på.
Tusentakk for forståelsen. PLIS GI BESKJED OM DU IKKE KOMMER LIKEVEL - FÅ PLASSER så det er kjipt om det er tomme seter.
Med dette stykket utviklet for Elizabeth Schwartz fortsetter Jérôme Bel sin serie av portretter av dansere som han startet i 2004, hvor han denne gang har fokusert på figuren av en av hennes spesialiteter, nemlig Isadora Duncan.
Ulikt fra Veronique Doisneau, Cédric Andrieux og Pichet Klunchun og meg selv, tegner Jérôme Bel her for første gang et portrett av en avdød koreograf, basert på hennes selvbiografiske verk 'Ma Vie' [Mitt Liv]. Under den romantiske figuren oppdager Jérôme Bel en visjonær koreograf som, gjennom hennes storslåtte evne for uttrykkelse, spontanitet og naturlighet, la grunnlaget for moderne dans, som igjen ligger til grunn for samtidsdans i dag.
Ved å mikse diskursive og sensitive stiler, talte øyeblikk og dansede soloer, bringer forstillingen minnene av fri dans til live.
Av hensyn til miljøet reiser ikke R.B/ Jérôme Bel kompani med fly lenger. En versjon av stykket er skapt i New York, via telefonkonferanse med danseren Catherine Gallant.
Florian Gaité, for Festivalen d'Automne à Paris, 2019.
Isadora Duncan
Den Amerikanske danseren og koreografen Isadora Duncan var en kompromissløs pioner for moderne dans. Hennes turbulente liv, som gjorde henne til en heltinne, bidro nok til den ekstraordinære påvirkningen av hennes verdenskjente navn og legende i verden. Med kun bare føtter, hennes tynne «greske» tunikaer, og frie bevegelser, frigjort fra alle kjente teknikker, drev hun frem en ny ide av dans som bygger på nyskapning, improvisasjon, og harmoni i kropp og sjel. Som et resultat av dette vil hver koreograf være nødt til å definere ens egen personlige «språk».
Konsept: Jérôme Bel
Koreografi: Isadora Duncan
Med: Elisabeth Schwartz, og - alternerende; Sheila Atala, Chiara Gallerani, Jérôme Bel
Varighet: omtrent 60 minutter
Produksjon: R.B. Jérôme Bel
Co-produksjon: La Commune centre dramatique national d'Aubervilliers, Les Spectacles Vivants - Centre Georges Pompidou (Paris), Festival d'Automne à Paris, R.B. Jérôme Bel (Paris), Tanz im August/ HAU Hebbel am Ufer (Berlin), BIT Teatergarasjen (Bergen)
Med støtte fra: CND Centre National de la Danse, MC93, Ménagerie de Verre, Drac Île-de-France / Ministry of Culture and Communication, Région Ile-de-France, Institut Français, French Ministry for Foreign Affairs, for finansiell støtte av denne skandinaviske turneen, og av ONDA - Office National de Diffusion Artistique - for turnèer i Frankrike.
Kunstnerisk veiledning, daglig ledelse: Rebecca Lasselin
Produksjonsledelse: Sandro Grando
Foto av Véronique Ellena

  • Last Updated: 16.09.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 29. oktober 2021 20:00 22:00

lø. 30. oktober 2021 20:00 22:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Isadora Duncan by Jérôme Bel (FR)
Your Recently Viewed Pages