Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

IT MUST BE HEAVEN - 4/6 KL. 18:00

Regi: Elia Suleiman. Palestina/Frankrike/Qatar/Tyskland/Canada/Tyrkia, 2019. Arabisk/engelsk/fransk, engelsk tekst. Format: DCP. 1t 42min. Aldersgrense: 15 år.

«In other words, are you a perfect stranger?»
Suleimans alter ego ES skal forsøke å finne ut hva «identitet» og «hjemland» betyr. Resultatet er en fornøyelig historie som bringer den stumme ES fra hjembyen Nasaret til Paris og siden New York. På reisen møter han besynderlige personer, og filmen er en rekke gjennomkoreograferte tablåer som sår tanken om at livet utenfor kanskje er minst like absurd som hverdagslivet er for mange i Palestina. 
Filmen konkurrerte om Gullpalmen under Cannes-festivalen. Selv om handlingen kan virke banal, har den et underliggende ønske om å formidle den palestinske identiteten som alle mener noe om, men som få klarer å sette ord på. For å oppfatte dette må man hengi seg til Suleimans elleville univers. Det er både krevende og morsomt og gjør dette til en film det er umulig å se uten å danne seg en mening om den. 

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 05/18/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt