Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Fredrikstad

It Was Fifty Years Ago Today - Alt fra The Beatles 1969

  • Nygaardsgate 22-24, Fredrikstad
  • +47 69306090
  • 6. september 2019
  •  /  19:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

«It Was Fifty Years Ago Today - Alt fra The Beatles 1969» Velkommen til musikalsk førpremiere på Blå Grotte fredag 6. september! Hva sier du hvis vi sier «Come Together», «Let It Be», «Here Comes The Sun» og «Get Back»? Vi sier «Alt fra The Beatles 1969».

 

I år er publikum i Fredrikstad så heldige at de kan få være de aller første til å få høre alle låtene fra 1969 i en konsertversjon på Blå Grotte fredag 6. september. Vi kommer selvsagt tilbake til Blå Grotte i januar 2020 med fullversjonen av showet.

 

Det er nå det syvende, og siste året vi står på scenen i for å spre Beatles-musikk i vår serie «It Was Fifty Years Ago Today». Hvert år har vi tatt for oss all musikken The Beatles ga ut 50 år etter den ble innspilt. Det betyr at det har vært syv unike forestillinger med helt forskjellig musikk, og med helt forskjellige sceneløsninger og manus. I år er prosjektet ferdig, og vi har nå kommet oss i mål med å ha spilt absolutt alle låtene fra The Beatles. Det er vi stolte av.

 

For å få vår "tidsreise" med all musikken fra The Beatles på plass slik vi syns det er mest riktig, har vi hele veien holdt oss til datoene for innspillingene i stedet for utgivelsesdatoene. Derfor avslutter vi serien vår med «Alt fra The Beatles 1969» siden 1969 var det siste året The Beatles var samlet i studio. I år stiller vi igjen med samme band som tidligere år, og i vokalrekka har vi rockens «grand old man», Trond Granlund sammen med Eirikur Hauksson, Frode Vassel, Stian Joneid, og Jonas Groth. Hele historien fortelles som vanlig av selveste fortelleren blant fortellere; Tom Mathisen.

 

Etter et strevsomt 1968 for The Beatles, starter januar 1969 med at bandet går i studio for å finne tilbake til røttene sine. De ønsker å spille inn et nytt album mens de blir filmet, og prøver å lage låter som de kan fremføre «live», slik at de kan avslutte filmingen med en konsert. Prosjektet blir døpt «Get Back». Dessverre blir filmingen mest av alt en dokumentasjon av et band som går i oppløsning. Hele prosjektet stopper opp, og blir ikke gjort ferdig før i 1970 med albumet «Let It Be». Singelen «Get Back» / «Don't Let Me Down» er det eneste fra innspillingene som blir gjort ferdig og utgitt i 1969. Litt senere på året klarer The Beatles å samles en siste gang for å spille inn albumet som blir hetende «Abbey Road». Det sies at stemningen i studio var bedre enn på lenge, og de klarer å avslutte karrieren sin med å spille inn et av sine beste album.

 

I tillegg til overnevnte, inneholder forestillingen klassikere som «Something», «Don’t Let Me Down», «The Long And Winding Road», «Oh Darling» og Because.

 

Showkonsert-serien er produsert i samarbeid med Oslo Konserthus, og når vi nå framfører "Alt fra The Beatles 1969", så har vil spilt samtlige sanger utgitt av The Beatles "live".

 

Arrangør: Blå Grotte og Masters of the past

  • Last Updated: 05.06.2019
Dates

fr. 6. september 2019 19:30 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
It Was Fifty Years Ago Today - Alt fra The Beatles 1969
Your Recently Viewed Pages