VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag RØROS

It's Snowing on My Piano - Bugge Wesseltoft

Overview

Det er en stor glede for ViBe Management å presentere Bugge Wesseltoft med julefavoritten «It´s snowing on my piano" i Røros kirke søndag 19. desember kl 19.30.
Plata «It's Snowing on my piano» kom i 1997, og ble i løpet av kort tid en kjær juleklassiker. Glitrende pianospill og velkjente julesanger som Deilig er jorden, Kimer i klokker og Stille nacht vil garantert bringe julestemning til alle som får gleden av å overvære konserten.

Wesseltoft forteller at plata ble til ut fra et ønske om ro og fred i jula. Den skulle være en pause fra stress, gavehysteri og kravet om å være så voldsomt lykkelig hele tida. «Som ung jobbet jeg ved et akuttmottak på psykiatrisk sykehus og det var et sjokk for meg å oppdage at jula også er en høytid for depresjon, ensomhet og vold i hjemmet. Da et tysk plateselskap spurte meg om å lage en soloplate for piano, med julesanger, var jeg sterkt i tvil, men valgte til slutt å spille den inn på betingelse av at jeg fikk gjøre det på min egen måte. Det å være glad i hverandre og ha tid til hverandre er det viktigste vi kan drive med i julen.»

Pianisten, komponisten og bandlederen Bugge Wesseltoft er kjent for å være aktiv innen ulike retninger i jazz, men har også spilt innen andre sjangre, som rock og pop. Blant andre har han jobba med Dollie De Luxes, Jan Eggum, Bjørn Eidsvåg, Knut Reiersrud og Øystein Sunde. Han har vært en sentral person i utviklinga av fusjonen mellom jazz og ulike former for elektronika. Wesseltoft har mottatt tre Spellemannpriser.

I 1997 kom solopianoalbumet "It´s Snowing on my piano". Her finner vi et utvalg tolkninger av kjente og tradisjonelle julesanger i jazzdrakt, i tillegg til et knippe originalkomposisjoner signert Wesseltoft.

  • Last Updated: 07.09.2021
  • Source: Destinasjon Røros
Dates

sø. 19. desember 2021 19:30 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
It's Snowing on My Piano - Bugge Wesseltoft
Your Recently Viewed Pages