VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland

JØRN SIMEN ØVERLI Trio // Ogna Scene

  • Nordsjøvegen 4246, Sirevåg
  • +47 51438220
  • 8. oktober 2021
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

konsert og på et nytt musikkalbum gir Jørn Simen Øverli oss en snarvei til Europas nære kulturhistorie. Albumet og konserten har fått tittelen «Vidunderlig», og med seg har Øverli sangeren Siril Malmedal Hauge og akkordeonisten Espen Leite. Sammen utgjør de Jørn Simen Øverli Trio. På den nye CD-en og LP-en medvirker også to gjestevokalister: Tora Augestad og Ruth Wilhelmine Meyer.

JØRN SIMEN ØVERLI Trio
VIDUNDERLIG

Perler fra europeisk sangpoesi

«Så utrolig viktig. Et fantastisk og dypt kjærkomment prosjekt.» Ketil Bjørnstad

«Kresent, perspektivutvidende, bitende vakkert. Fine gjendiktninger, sømløst samspill.»
Jon-Roar Bjørkvold

«Øverli utviser sitt sedvanlige spekter av kvalitet på Vidunderlig. Det betyr kraftfulle sangprestasjoner med varme.» Karl-Erik Sylthe, Audiophile

I konsert og på et nytt musikkalbum gir Jørn Simen Øverli oss en snarvei til Europas nære kulturhistorie. Albumet og konserten har fått tittelen «Vidunderlig», og med seg har Øverli sangeren Siril Malmedal Hauge og akkordeonisten Espen Leite. Sammen utgjør de Jørn Simen Øverli Trio. På den nye CD-en og LP-en medvirker også to gjestevokalister: Tora Augestad og Ruth Wilhelmine Meyer. Øverli selv spiller gitar og Siril Malmedal Hauge mandolin. Trioen skaper et fabulerende, vakkert og taktilt lydlandskap rundt en serie duetter iblant med humoristiske og burleske innslag. De musikalske arrangementene står Espen og Jørn Simen for.
Malmedal Hauge som nylig ble kåret til årets jazztalent på Moldejazz, undrer seg over hvorfor vi vet så lite om musikk fra vår egen verdensdel:
- Som yngre musiker har jeg fått utrolig mange impulser i musikk fra Vesten; populærkultur og musikksjangre som etableres i USA, som influerer hva vi lytter på og vender oss mot her i Norge. Men hva med tradisjonene fra land i fra Europa? Som Polen, Belgia, Tyskland og vår store nabo Russland?
Som musikkutdannet hadde hun aldri blitt eksponert for komponister og poeter som Vladimir Vysotskij, Jacques Brel, Bertolt Brecht og Agnieszka Osiecka. Jørn Simen Øverli som har jobbet en mannsalder med å introdusere polsk og russisk sangpoesi til nordmenn fikk vekket interessen hennes for en del av europeisk kulturhistorie vi hører lite om her til lands.
Til trioens nye prosjekt har Øverli samlet sammen en skattkiste full av kulturhistorie fra Europa. Dette er musikk som er viktig for mange hundre millioner mennesker, men som de fleste i Norge knapt har hørt.
Med Jørn Simen Øverlis gjentolkning på norsk fungerer sangene som snarveier inn i Europas nære kulturhistorie. Visjonen hans er å få oss til å tenke litt annerledes, og knytte oss mere sammen på kryss og tvers av det europeiske kontinentet.

Om musikerne i JØRN SIMEN ØVERLI TRIO:

Siril Malmedal Hauge er ifølge Aftenposten «En stemme for fremtiden» og ble kåret til årets jazztalent på Molde Jazzfestival 2020. Hun er utdannet ved Jazzlinja i Trondheim, har mottatt flere jazzpriser og er i gang med nye utgivelser, blant annet Cd med Jacob Young og Cd med eget materiale. Hun er stadig å høre på sentrale jazzfestivaler med forskjellige band. www.sirilmalmedalhauge.com
Espen Leite er en av Norges fremste akkordeonister. Han er mye brukt som teatermusiker og komponist og er aktuell med teaterstykke sammen med Lasse Kolsrud på Det norske Teatret høsten 2020. Espens spill er sjangeroverskridende, kraftfullt og poetisk.
Jørn Simen Øverli – er en av nestorene i norsk viseverden og har vunnet og blitt nominert til flere spellemannpriser. Han har også mottatt priser for sine gjendiktninger. hatt konserter i de fleste kommuner i landet, alene, i duo, trio og med eget band. Jobbet i en årrekke blant annet med Stian Carstensen, Arve Henriksen, Henning Sommerro, Tora Augestad og Helge Lien. Han har vært kunstnerisk og administrativ leder for Josefine Visescene i Oslo gjennom 25 år, og har skrevet flere bøker om viser og gitt ut 14 CD-er. Spesielt har han fordypet seg i å gjenfortelle sangpoesi fra Sentral-og Øst-Europa. Se www.jornsimen.no
Dørene åpner kl. 19.00 med salg av pizza.

  • Last Updated: 14.05.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 8. oktober 2021 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
JØRN SIMEN ØVERLI Trio // Ogna Scene
Your Recently Viewed Pages