Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

JACK Quartet & Yarn/Wire

Mer info

To kvartetter fra New York med ny musikk av festspillkomponisten.

JACK Quartet og Yarn/Wire byr på en kveld med banebrytende musikk, deriblant en urfremføring signert festspillkomponist Øyvind Torvund.

JACK Quartet er en internasjonalt anerkjent strykekvartett som ønsker å skape tankevekkende lytteopplevelser med samtidsmusikk fra det 20. og 21. århundre. Kvartetten er Grammy-nominert tre ganger, og New York Times kalte dem «vår tids ledende nymusikk-firkløver».

Perkusjons- og pianokvartetten Yarn/Wire er dedikert til å fremme kreativ, eksperimentell musikk med en nysgjerrig og uredd fremtoning, og har samarbeidet tett med Øyvind Torvund i nærmere ti år.

– Romantisk, sentimental musikk i kombinasjon med støyete, passe utagerende perkusjon som representert ved disse to kvartettene passer meg perfekt, sier komponisten.

På programmet står In the clouds fra 2023 og urfremføringen av hans Strykekvartett nr. 1 og 2, begge verk skrevet for og fremført av disse to kvartettene.

JACK Quartet fremfører også verk av to amerikanske foregangsfigurer fra 1900-tallet, avantgardisten Morton Feldman og pioneren Ruth Crawford Seeger, som er særlig kjent for sin modernistiske strykekvartett. Yarn/Wire starter konserten med Le monde des ronds et des carrés, skrevet til dem av japanske Misato Mochizuki i 2015.

Informasjon

​Les mer om festspillkomponist Øyvind Torvund.

Sist oppdatert: 02/23/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt