VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland HAUGESUND

JAN ERIK VOLD / ARILD ANDERSEN // SILDAJAZZ 2020

  • Haugesund Folkebibliotek , Kirkegata 151, Haugesund
  • +47 52744545
  • 7. august 2020
  •  /  16:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Det er duket for en stor begivenhet i jazzen og lyrikkens tegn når Jan Erik Vold og Arild Andersen gjør en konsert i Haugesund Folkebibliotek under Sildajazz.

Jan Erik Vold fylte 80 år i fjor, og hans betydning for norsk poesi kan ikke overdrives. Minst like viktig har han vært som entusiastisk formidler av andre forfatterskap, som oversetter og biograf, og som brennende samfunnsrefser med en lang liste kampsaker. Han har vært avantgarde og provoserende, men også humoristisk og folkekjær.

Arild Andersen står som en bauta i norsk og europeisk jazz. Siden slutten av 1960-tallet har hans varme basstoner og kreative spill satt sitt preg på mange band. Det var sammen med Karin Krog, Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen, og innspillingene på ECM, at Arild Andersen først for alvor skapte seg et internasjonalt navn. Han har siden spilt med Nils Petter Molvær, Radka Toneff, Kirsten Bråten Berg, Don Cherry, Bill Frisell, Sam Rivers, Sheila Jordan og Pat Metheny, for å nevne noen ytterst få.

I 1969 kom Jan Erik Volds albumklassiker "Briskeby Blues", som ble et gjennombrudd for jazz&lyrikk i Norge, og for Jan Erik Vold som vokalist. Ja, hva ellers skal vi kalle ham? På albumet fremførte han dikt fra samlingen "Mor Godhjertas Glade Versjon. Ja" akkompagnert av Jan Garbarek kvartett, med Arild Andersen på bass. Dette var en utgivelse som pløyde ny mark i Norge, og som umiddelbart sikret seg klassikerstatus. Året før hadde prosjektet debutert med en sagnomsust konsert på Moldejazz, så Vold og Arild hadde et femti år langt vennskap og samarbeid bak seg da de i 2018 ble invitert tilbake til Moldejazz for å gjøre en duokonsert. Det ble uten tvil et av årets festivalhøydepunkt, og starten på et nytt kapittel i deres felles historie. Vi gleder oss til å høre Vold og Andersen sammen igjen i Haugesund. Andersen på bass og Vold på vokal. Syngende, briljant bass og Volds vidunderlige, treffsikre og lekende tekster.

  • Last Updated: 06.02.2020
  • Source: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Dates

fr. 7. august 2020 16:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
JAN ERIK VOLD / ARILD ANDERSEN // SILDAJAZZ 2020
Your Recently Viewed Pages