Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Vestfold og Telemark PORSGRUNN

Jazzalarm

Overview

Grenland Jazzforum satser stort og drar i gang en ny jazzfestival i Ælvespeilet: JAZZALARM.
 
PROGRAM

19.00 - Eivind Aarset: Phantasmagoria, or A Different Kind of Journey
Atmosfære og svevende akkordsammensetninger, men også drivende rytmikk, kjennetegner Eivind Aarsets «jazzelektronika». Som gitarist og lydpoet har han en signatur som er helt hans egen, noe et stort knippe internasjonale toppartister har vist å sette pris på: Jon Hassell, David Sylvian, Bill Laswell, Jan Garbarek, Paolo Fresu, Marilyn Mazur, Mike Manieri, Talvin Singh og Andy Sheppard har alle samarbeidet med Eivind Aarset og nytt godt av hans lydmalende gitarspill.
Til Ælvespeilet har Eivind med seg Wetle Holte og Erland Dahlen på trommer og perkusjon og Audun Erlien på bass. De fremfører musikk fra det nylig utgitte albumet Phantasmagoria, omtalt i internasjonal presse som "a soundtrack to an inner journey of remembered or imaginary landscapes and spaces; a travelogue of musical styles".

20.30 - Benedikte Kløw Askedalen
Sammen med Eirik Lindtner på gitar, Petter Ålgård på Keyboard og Bárður Reinert Poulsen på kontrabass har Benedikte komponert det meget vakre verket «Looking forward to my afternoon retreat». Det ble fremført under årets Punkt-festival i Kristiansand, hvor Benediktes vokalmusikk ble møtt med stående ovasjoner. Setter man pris på Susanne Sundfør eller Bjørk, vil man elske Benediktes «afternoon retreat». Se frem til et møte med et oppsiktsvekkende talent og en befriende vakker og åpen musikk.

21.30 - Signe Emelutths Amoeba
Den danske saksofonisten Signe Emmeluth har de siste årene markert seg som en av det mest spennende musikerne på den nordlige halvkules improscene. For sitt virke som komponist og utøver har hun mottatt en rekke priser. Under årets Moldejazz ble hennes bestillingsverk «Physicality in/ emotion» fremført av Trondheim Jazzorkester. Da hun samme år ble tildelt den prestisjetunge Lindemanprisen uttalte komponisten og utøveren Maja Maja Ratkje: «Signe og altsaxen hennes er en mektig symbiose – en kraftsalve, et musikalsk monster, et melodisk og rytmisk fyrverkeri».
Hold ørene åpne og se frem til en ukonvensjonell konsert preget av konsentrert energi. Til Ælvespeilet kommer Signe sammen med Karl Bjorå på gitar, Ole Mofjell på trommer og Christian Balvig på piano.


22.30 - Avantfolk
Avant Folk er et stjernelag bestående av 10 musikere ledet av akkordeonisten Frode Haltli. Det er her tale om et spellemannslag helt utenom det vanlige; et kollektiv av solister på tvers av generasjoner og sjangre. Ensemblet har siden debuten i 2017 blitt et ettertraktet band, og har spilt på bl.a. Vossajazz, Nattjazz i Bergen, Nasjonal Jazzscene Victoria og Riksscenen i Oslo, og større jazzfestivaler i Tyskland, Østerrike, Danmark og Italia.
Musikkjournalist Arild R. Andersen i Jazz i Norge beskriver musikken som følger: «Dette er Frode Haltlis vakre verden. Den kombinerer skjønnmaleri med styggedom, og beveger seg mellom kirken og skogen.»
Avantfolk er: Frode Haltli - akkorden, Rasmus Kjorstad - fele, Selma French Bolstad - hardingfele og vokal, Trygve Seim - sax, Hildegunn Øiseth - trompet og bukkehorn, Ståle Storløkken - orgel og synth, Oddrun Lilja - gitar og vokal, Juhani Silvola - gitar, Fredrik Luhr Dietrichson - kontrabass, Per Oddvar Johansen - trommer

  • Last Updated: 01.12.2021
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

ti. 28. desember 2021 19:00 0:00

on. 29. desember 2021 19:00 0:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Jazzalarm
Your Recently Viewed Pages