Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

JEG ER VINDEN

Jon Fosses «Jeg er vinden» forteller om to mennesker som snakker sammen etter at den ene er død. Den ene valgte å ta sitt eget liv, og den andre søker etter en mening og en årsak for valget. 


Hvordan håndterer man at noen er borte? 
Hvordan bearbeider vi det vi ikke forstår?


Stykket tematiserer ensomhet og fellesskap, livsglede og dødsangst, mening og meningsløshet. Det er en refleksjon over forholdet mellom virkelighet og illusjon, språk og mening. - Man prøver å si hvordan noe er, ved å si noe annet, sier den ene.  - Fordi man ikke kan si hvordan det virkelig er, svarer den andre.


Forestillingen produseres av Agder Nye Teater som har markert seg med en rekke egenproduserte forestillinger og teaterlaboratorierer i Arendal i tillegg til turnévirksomhet rundt om i Sør-Norge.  Deres versjon av «Jeg er vinden» har premiere i Kulturkjerka i Arendal 2. august i regi av Magnus Sparsaas, med skuespillere som gjør teksten på henholdsvis dansk og bokmål. På Bergen Dramatikkfestival presenteres forestillingen i en nedstrippet versjon.


GJESTESPILL
Tekst: Jon Fosse
Regi: Magnus Sparsaas
Skuespillere: Sunniva Du Mond Nordal og Laura Spottag Fog
Varighet: 90 min


Les mer på:
https://www.cornerstones.no/dramatikkfest-2024/jeg-er-vinden-av-jon-fosse

Les mer om festivalen på:
https://www.cornerstones.no/dramatikkfest
Kjøp billetter til festivalen på:
https://cornerstone.ticketco.events/no/nb/m

SKAL DU PÅ MER ENN TRE ARRANGEMENTER PÅ FESTIVALEN? Da lønner det seg med festivalpass! Festivalpass koster 500 kr og gir sterkt redusert pris på alle arrangementer på festivalen. Kjøp festivalpass her: https://cornerstone.ticketco.events/no/nb/e/festivalpass_bergen_dramatikkfestival_2024

Sist oppdatert: 07/20/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt