VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland Randaberg

Jon Fosse: Eg er vinden

  • Tungenesveien 217, Randaberg
  • +47 51414100
  • 14. september 2020
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Vi setter for første gang opp teater på Tungenes fyr. Det skjer med et stykke av Norges mest spilte dramatiker etter Ibsen. Jon Fosses 60-års jubileum ble behørig markert i fjor, og Det norske Fosse-kompaniet så dagens lys.

Vi setter for første gang opp teater på Tungenes fyr. Det skjer med et stykke av Norges mest spilte dramatiker etter Ibsen. Jon Fosses 60-års jubileum ble behørig markert i fjor, og Det norske Fosse-kompaniet så dagens lys. Nå kommer de til oss for å framføre Eg er vinden.
Hvordan forklare til noen nær deg at du ikke orker å leve lenger? Hvordan sette ord på noe som du ikke engang klarer å forklare for deg selv? I stykket Eg er vinden, skrevet av Jon Fosse, får vi innblikk i et møte mellom et selvmordsoffer, Den eine, og en pårørende, Den andre. Vi møter karakterene i en båt på et hav som alltid står i fare for å blåse opp. Omringet av noe større enn dem begge, sitter de i båten med hverandre som eneste faste holdepunkt, og prøver å finne tilbake til hvordan livet pleide å være. Men i samtalene mellom Den eine og Den andre, mister de begrep om hva som er fortid og hva som er fremtid. Kommer Den eine til å ta livet sitt? Har han alt gjort det? Eller er vi fanget i et uklart landskap der fortid og fremtid, liv og død, eksisterer samtidig?

I Norge tar over 500 personer livet sitt hvert år, og selvmordstallene har vært uforandret de siste 25 årene. Vi ønsker med denne forestillingen å starte en samtale om et tema som er så betent, at det så sent som i 2006 var regler mot å omtale det i norske medier overhodet. Når vi ikke tør å snakke om psykisk helse, mister vi også evnen til å gjøre det. Det er blant annet dette som problematiseres i Eg er vinden, mellomrommet som oppstår mellom karakterene gjennom deres manglende evne til å sette ord på det vanskelige. Men det er i denne miskommunikasjonen at en humoristiske dynamikk mellom karakterene oppstår. Det er med denne tragikomiske ordvekslingen, dette håpløst humoristiske, at man får se to karakterer kjempe for å forstå hverandre, på tross av at de på mange måter alt har mistet hverandre.

Tekst: Jon Fosse
Regi/manusbearbeidelse: Maud Monceyron Jonassen
Skuespillere: Peter Kolbjørnsen og Maud Monceyron Jonassen
Musiker: Tobias Wam Grønborg

Det norske Fosse-kompaniet er dedikert til Jon Fosses dramatikk, med kontor og hjemmescene i Præstgar'n i Snertingdal. Ved hjelp av lokale og nasjonale kunstnere, har kompaniet som mål å være et regelmessig kulturtilbud av høy kvalitet for regionen.

Dørene åpner kl. 19.30. Servering.
Fyret ligger i Randaberg, kun 15 minutters kjøretur fra Stavanger.

  • Last Updated: 08.05.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

ma. 14. september 2020 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Jon Fosse: Eg er vinden
Your Recently Viewed Pages