Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Josefin Winther

Josefin Winther debuterer som forfatter med dobbelutgivelsen "Til Vega", som består av en EP og en bok. På konserten blir disse lansert, med smakebiter fra boken og presentasjon av ny musikk.
---------------
Med en av Norges mest spilte radiolåter har Josefin Winther introdusert seg selv som en nasjonal artist å regne med i årene som kommer. Siden sin debut i 2006 har hun høstet anerkjennelse for sine liveopptredener. Allerede som 19-åring fikk hun platekontrakt og debuterte samme år. Winther har siden den gang gitt ut seks studioalbum, høstet strålende kritikker og gjort suksess som låtskriver, blant annet med Norges vinnerlåt i MGP 2014. Den norskspråklige debuten [Uendelig lys. Uendelig mørke.] ble løftet frem som et kunstnerisk vendepunkt for henne. April 2020 fulgte hun opp suksessen på morsmålet, med EPen "Helt hel". Denne mottok svært gode kritikker, og singelen "Fint å se deg her" ble A-listet på NRK P1. Siden den gang har hun sluppet nok et album (2021) og en EP (2022). Hennes første engelskspråklige utgivelse på fire år kom i februar 2023.

Hun er kjent for sin gripende tilstedeværelse og kraft på scenen, hvor hun kan fange et hvert rom alene med gitaren. Signaturen er intense liveopptredener, hvor hun rett som det er deler fra sine tanker og følelser. Dette gjør hun like gjerne med et smil om munnen som med en tåre i øyekroken.

Josefin Winther turnerer med de svært erfarne musikerne Ronny Yttrehus (gitar) og Reidar Opdal (keys) og sammen har de utviklet et sound som oppleves som stort og fyldig, samtidig som de boltrer seg i nærhet, spilleglede og spontanitet.

Sist oppdatert: 12/03/2023

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt