Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Eidsvoll 1814

Jul ved Eidsvollsbygningen

  • Carsten Ankers vei,, Eidsvoll Verk
  • +47 63922210
  • 10. desember 2016 - 11. desember 2016
  •  /  11:00 to 17:00
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

Jul ved Eidsvollsbygningen 2016  Lørdag 10. og søndag 11. desember Kl. 11 – 17 

Jul ved Eidsvollsbygningen har siden 1999 gledet folk i alle aldre med den gode julefølelsen. En rolig stemning i vakre omgivelser med opplevelser som gir mening til jula. Det handler om tradisjon, det handler om verdier, om fellesskap, om å gi av oss selv til jul. 

Her er smakebiter fra programmet for årets Jul ved Eidsvollsbygningen: 

«Snekker Andersen og julenissen» - er årets norske julefilm, og hos oss leses fortellinga i Rikssalen begge dager (hver hele time). Prøysens kjære julefortelling byr på varme, omtanke og den gode julefølelsen. Den er en kjær klassiker og er fortalt fra generasjon til generasjon. Hos oss leser eidsvollingene Hans Ekornholmen og Astrid Galstad. 

Jul anno 1814 – stuene i Eidsvollsbygningen er pyntet til jul slik tradisjonen var i det dansk/norske embedsmannsmiljøet på starten av 1800-tallet. Familien Ankers middagsbord og kaffebord er dekket til jul. 

Harpers klang – for mange, både barn og voksn, er nettopp det vakre harpespillet noe de forbinder med Jul ved Eidsvollsbygningen der den skaper en magisk og rolig stemning i rommene. 

Gled en som trenger det: 

Frelsesarmeens julegryte er på plass foran Eidsvollsbygningen begge dager. Frivillighetssentralen og Røde Kors i Eidsvoll og Ullensaker tar imot julegaver til sitt julekveldsarrangement. 

Eidsvoll 1814 synger jula inn – Eidsvoll 1814 har en stab med flere talenter – både sangere og musikere. Kl. 16.30 begge dager ønsker vi velkommen til allsang i Rikssalen der vi synger kjente og kjære julesanger og ønsker jula velkommen. 

«Alle sju slaga» - Få følger kanskje denne gamle tradisjonen om sju kakeslag til jul, men mange koser seg med å bake sine favoritter julekaker. Tradisjonsmat er i vinden som aldri før, og de gamle bakerovnene har kommet til heder og verdighet. I kjelleren i Eidsvollsbygningens bake julas småkaker i den vedfyrte bakerovnen. 

Jul i Museumsbutikken er viden kjent som en førjulsopplevelse. Den har en helt særegen julestemning, vakre utstillinger og julevarene du ikke finner så mange andre steder. Åpningstid: begge dager 10 – 17 

Lutefisk og medisterkaker i Kafé Standpunkt

Kafé Standpunkt serverer tradisjonell julemat med lutefisk og medisterkaker. Få kan lage lutefisken så god som Sunnmørskokken i Kafé Standpunkt, Agnar Gjestad. 

Nybakt julekake og kaffe i Nordre Paviljong

Vi har laget koselig julekafé i Nordre Paviljong på tunet ved Eidsvollsbygningen. Vi serverer nybakt julekake med godt smør og brunost i historiske omgivelser. 

Jul ved Eidsvollsbygningen er en del av Jul på Eidsvoll Verk, der kulturinstitusjoner, næringsaktører og frivilligheten går sammen om førjulsopplevelser for store og små. Julemarkedet i Stallgården er også viden kjent, og tusenvis kommer til Eidsvoll Verk denne helga for gode førjulsopplevelser. 

VELKOMMEN! 

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

  • Last Updated: 24.10.2016
  • Source: Akershus Reiselivsråd
Dates
lørdag 10. desember 2016

søndag 11. desember 2016

See All
Click to activate
Eidsvoll Verk, Norway
The latitude and longitude
60° 18' 1" N / 11° 10' 16" E
Jul ved Eidsvollsbygningen
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad