Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Julekonsert: Bodil Rørtveit med Sigbjørn Apeland og prosjektkor

Velkommen til julekonsert
Bodil Rørtveit har med seg musiker Sigbjørn Apeland og et eige prosjektkor. Dei byr på julestemning i Mariakirken med temaet lys, mørke og håp.
Bodil Rørtveit har dei siste åra gjort seg bemerka som ein uttrykksfull, særegen vokalkunstnar med stor stemme. Ho krysser gjerne sjangergrenser frå folkemusikk til kunstmusikk og improvisasjon, og lagar vokalorkester med sin Loop Station. Ho skapar konseptuelle musikk- og scenekunstprosjekt, blant anna i samarbeid med Festspillene i Bergen og Bergen Filharmoniske Orkester. I haust turnérar ho også med soloprosjektet "Vokalise for den blå planeten", der ho syng med live looping, effektar og surroundlyd. Ho er kjend som ein inspirerande instruktør, arrangør og komponist.

Sigbjørn Apeland har vore ein stilskapar innanfor faget sitt som organist og pianist i Noreg og internasjonalt. Han har medverka på nærare hundre album innan fleire sjangrar der improvisasjon alltid er sterkt til stades. Han jobbar i grenseland mellom folkemusikk, kyrkjemusikk og improvisatorisk musikk.

www.bodilrortveit.no

Sist oppdatert: 11/27/2023

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt