Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Fredrikstad

Julemarked - Jul i Gamlebyen

Overview

Gled dere til å oppleve en stemningsfull førjulstid i Gamlebyen, med innholdsrike julemarkeder, blide folk og spennende aktiviteter for store og små.

Her vil du finne julegaver med det lille ekstra, som du ikke finner andre steder. På de mange markedene selges det husflid, kunst, smykker, håndverk, julepynt og mye mer. Ikke bli forundret dersom Gamlebynissen dukker opp! Det er også akkurat som det bør være dersom et kor synger i gatene, et eventyr leses i butikken eller det spilles teater på fortauet. Trenger du en liten pust i bakken, står byens serveringssteder klare med god mat, drikke og varme.

 

JULEMARKED I  TØIHUSET

Det blir igjen innendørs marked i Tøihuset. På markedet i Tøihuset finner du den unike julegaven - historisk, vintage eller anno 2017.

  

Åpningstider Tøihuset

Åpent alle helger i advent 11:00 - 16:00

 

 

JULEMARKED PÅ KONGENS TORG

Torget i Gamlebyen har yret av liv og handel i hundrevis av år. I desember er det julens dufter og tradisjonshåndverk som fyller bord og boder.

 

Åpningstider for julemarkedet på Kongens Torg:

Åpningstidene for torget er 10-16 på lørdag og 12-16 på søndag

 

JULEMARKED PÅ PLUS-SKOLEN

Plus-skolens kreative elever ønsker velkommen til et glitrende julemarked i Gamlebyen. Her blir det smykker i edelt metall, skinnende juletrepynt og julekort laget av skolens gullsmedelever. Skomakerne kommer til å stille med ulike skinnprodukter, mens skolens trebåtbyggere fra Isegran lager produkter i tre til salg for julemarkedets besøkende. På markedet vil du derfor kunne finne noe for enhver smak!

 

Åpningstider for julemarkedet på PLUS-skolen:

Lørdagene 2. og 9.desember: kl 11-17

Søndagene 3. og 10. desember: kl 12-16

 

ANDRE AKTIVITETER

På Bastion 5, som ligger på den femte bastion i Gamlebyen, kan du besøke åpne verksteder og oppleve keramikere, malere og glasskunstnere i arbeid. Her finner du vakre og unike julegaver. På Glasshytta ved inngangen av Gamlebyen og vindebroa kan du forsøke deg som glassblåser. Ta med barn eller barnebarn og lag en glasskule som kan henges i vinduet eller på juletreet. Hva med å ta bilde under prosessen og la det følge gaven?

 

 

 

Hvordan komme seg til JUL I GAMLEBYEN?

Det er flere måter å komme seg til Gamlebyen Det enkleste er å ta Gamlebyferga som går fra Tollboden til Gamlebyen, det går også en byferge på strekningen Gressvik, sentrum og Isegran.

Dersom du kommer med bil anbefaler vi deg å parkere på yttersiden av Gamlebyen. Tollbodplassen på vestsiden av elven vis a vis Gamlebyen er parkeringsplass i desember. Derfra er det kun få meter til Gamlebyfergen som går hvert kvarter hele døgnet.

 

På lørdager og søndager er det gratis å parkering i byens parkeringshus i Fredrikstad sentrum, og spaserturen fra sentrum til fergene som går til Gamlebyen er ikke lang. Da er det jo også mulig å ta seg en kaffe på en av byens kafeer eller gå innom en av de mange spennende butikkene.

  • Last Updated: 15.11.2017
Dates

lør 2. desember 2017 10:00

søn 3. desember 2017 12:00

lør 9. desember 2017 10:00

søn 10. desember 2017 12:00

lør 16. desember 2017 10:00

søn 17. desember 2017 12:00

See All
Julemarked - Jul i Gamlebyen
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad