Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland HAUGESUND

Julenatt - Kammerkoret Boccas julekonsert 2021

  • Vår Frelsers Kirke , Skåregata 155, Haugesund
  • +47 52809500
  • 4. desember 2021
  •  /  18:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Endelig kan vi invitere publikum i hele regionen til en julekonsert med de gode norske julesangene fremført av Kammerkoret Bocca i samspill med Nils Økland (hardingfele/fiolin/viola d'amore) og Sigbjørn Apeland (orgel, harmonium).

Her får du skikkelig julestemning, med sanger som Mitt hjerte alltid vanker, Jeg er så glad hver julekveld, Det lyser i stille grender, Det hev ei rose sprunge, Kling no klokka, Gammel Mariavise og selvsagt Deilig er jorden. Du får også høre norske folketoner som Joleverset (Eit lite barn så lystelig), I denne søte juletid, Eit barn er født i Betlehem og Frå høge himmel.

Billettpriser: Voksen kr 290,- // Student/skoleelev kr 190,- // Barn u 6 år kr 90,-

Kammerkoret Bocca ble startet av dirigent Ive Buch Romme for å gi dyktige, unge korsangere på Haugalandet større musikalske utfordringer. Koret består 25 sangere i alderen 20 - 50 år. Siden oppstarten i 2010 har koret gitt publikum på Haugalandet en rekke flotte konserter, både alene og i samarbeid med profesjonelle musikere. Kammerkoret Bocca har deltatt med suksess i korkonkurranser både internasjonalt og nasjonalt. I oktober 2021 deltok de i NM for kor i Trondheim og kom hjem med to sølv og en finaleplass.

Nils Økland (hardingfele/fiolin/viola d'amore) er internasjonalt kjent for sin nyskapende spillestil. Økland er en innovativ musiker som med fele og hardingfele utforsker og utvider mulighetene som ligger i den norske folkemusikken. Han har gitt ut soloalbum på ECM og Rune Grammofon til fantastiske kritikker. Både som utøver og komponist har han bygget broer mellom folkemusikk, kunstmusikk og improvisasjonsmusikk. Nils Økland fikk Rogaland fylkeskommunes kulturpris for 2010, Osaprisen 2010 og Haugesund kommunes kulturpris 2011.

Sigbjørn Apeland (orgel, harmonium) arbeider i grenselandet mellom folkemusikk, kirkemusikk og improvisatorisk musikk. Han har vært kantor i Ølen og Sandvikskirken og tatt doktorgrad i kirkemusikk. Apeland har undervist i fag som liturgikk, orgelimprovisasjon, folkemusikk og etnomusikologi ved bl.a. Universitetet i Bergen, Ole Bull Akademiet og Misjonshøgskolen i Stavanger. I dag er han førsteamanuensis ved UiB tilknyttet folkemusikkarkivet. Han har turnert skoler sammen med Berit Opheim og bidratt på en lang rekke album, bl.a. sammen med Nils Økland, Sigrid Moldestad og Tom Roger Aadland.

Både Økland og Apeland har vært musikalske ledere ved Ole Bull Akademiet. I 2010 slo de seg sammen for å lage plata Lysøen – hommage à Ole Bull (2011), der de utforsker Ole Bulls toneverden.

Ansvarsfraskrivelse;
Kjøpte billetter refunderes ikke.
Det gis kun refusjon på kjøpte billetter ved avlyst konsert.

  • Last Updated: 27.10.2021
  • Source: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Dates

lø. 4. desember 2021 18:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Julenatt - Kammerkoret Boccas julekonsert 2021
Your Recently Viewed Pages