Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken HALDEN

Juleoratoriet med Det Norske Blåseensemble

Overview

Det blir julestemning fra første tone når Det Norske Blåseensemble med fire fantastiske solister og kor spiller Bachs tradisjonsrike juleoratorium.

Selv om en rekke komponister har skrevet juleoratorium om Jesu fødsel, er det gjerne underforstått at det er Bach sitt som er selve «Juleoratoriet». For mange blir det ikke jul før de får høre korets første, feststemte oppfordring om å «Jauchzet, frohlocket» (rop og gled deg). Å spille juleoratorium er en verdsatt tradisjon for Det Norske Blåseensemble, og i år er det nettopp Bach som står på programmet. Konserten vil bestå av de tre første av verkets totalt seks deler.
Fantastiske solister og kor

Ensemblet får selskap av fire fantastiske sangsolister; Tone Elisabeth Braaten (sopran), Marianne Beate Kielland (alt), Gwilym Bowen (tenor) og Halvor Festervoll Melien (bass). Kirkeparken Videregående Skole er invitert til å være kor, og stiller med 30 sangere. Verket fremføres i Stian Aareskjolds versjon, og med rutinerte Steven Devine som dirigent. Gi deg selv en god start på adventstiden med en høytidsstemt og tradisjonsrik konsertopplevelse.
Tone Elisabeth Braaten

Sopranen Tone Elisabeth Braaten har gjort flere store roller på Den Norske Opera, sunget med kjente orkestre i inn- og utland, og gitt ut en rekke plater. Hun har blant annet sunget hovedrollene i Mozarts opera «Idomeneo» i Japan. Braaten er en av grunnleggerne av vokalsekstetten Nordic Voices, som har vært nominert til Spellemannsprisen flere ganger.
Marianne Beate Kielland

Marianne Beate Kielland har etablert seg som en av Skandinavias fremste sangere, og opptrer jevnlig på konsertscener i Europa og Japan under dirigenter som Phillippe Herreweghe, Fabio Biondi og Jordi Savall. I 2012 ble hun som første norske sanger nominert til den amerikanske Grammy-prisen i kategorien «Best Vocal Classical Album» for CD-utgivelsen «Veslemøy Synsk» av Olav Anton Thommessen.
Gwilym Bowen

Den britiske tenoren Gwilym Bowen er anerkjent for sin klare stemme og dynamiske tilstedeværelse på scenen. Repertoaret hans strekker seg fra barokken til nåtiden (med en ekstra forkjærlighet for Bach), og opptrer jevnlig med internasjonale orkestre og ensembler av høyeste kaliber. Han har blant annet sunget Juleoratoriet over hele Australia med Richard Tognetti og Australian Chamber Orcestra.
Halvor Festervoll Melien

Baryton Halvor Festervoll Melien jobber som konsert- og operasanger over hele Europa og Asia. Han har sunget med alle de norske symfoniorkestrene, i tillegg til ensembler som BBC Philharmonic, Les Talens Lyriques, Concertgebouw Kamerorkest og DR Symfoniorkester. Melien har også vært en del av solistensemblet ved Den Norske Opera.
Steven Devine

Britiske Steven Devine debuterte som dirigent i Royal Albert Hall i 2002. Siden har han opptrådd der ved flere anledninger, inkludert BBC Proms-debuten i 2007 med Orchestra of the Age Enlightenment. Devine er i tillegg en ettertraktet cembalist. Han har spilt inn over 30 plater med andre artister og ensembler og gjort tre soloinnspillinger. Devine har også hatt en periode som kurator i tidligmusikk for Det Norske Blåseensemblet.

  • Last Updated: 07.10.2021
  • Source: Halden Turist
Dates

sø. 28. november 2021 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Juleoratoriet med Det Norske Blåseensemble
Your Recently Viewed Pages