Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Hallingdal Gol

JULEUTSTILLING 2017 GALLERI GOL

  • Galleri GOl - underetg. Husfliden Hallingdal AS, Gol
  • 91594143
  • 17. november 2017 - 3. desember 2017
  • (12 Upcoming Dates)
Overview

OPNING FREDAG 17. NOVEMBER KL 18.00
KULTURELT INNSLAG VED KITTY LINE SCHEEN


I ÅR HAR VI DISSE UTSTILLERNE:

GURI MULVIK - Bilder

HETT GLASS - Glass

AC DESIGNE - Porselen

NINA VEDELER SVENDSEN - Smykker

HILLEVI HUSE - Tekstil

DETT ER EN SALGSUTSTILLING MED MANGE FINE JULEGAVETIPS.


ÅPNINGSTIDER:
TORSDAG KL 16-19, FREDAG KL 16-19, LØRDAG KL 11-15, SØNDAG KL 15-18

GRATIS INNGANG.

VELKOMMEN !!


LITT OM KUNSTNERNE:

GURI MULVIK - Bilder

Guri Mulvik ( f. 1976) er utdannet ved Universitetet i Oslo, Kunst og Design-College, Asker og Nuova Accademia di Belle Arti, Milano. Hun har deltatt på en rekke utstillinger, blant annet Novemberutstillingen i Drammen og La Belleville i Paris, og hatt flere separatutstillinger. Guri Mulvik har også i flere år jobbet som tegnelærer.
Første gang sauene kom inn i Mulvik sin motivkrets var i 2006, og siden har de ikke villet slippe taket. Sauebildene er en type portretter. Alle er forskjellige fordi de uttrykker ulike stemninger som optimisme, sårbarhet, uskyld, nysgjerrighet, tilknytning. De representerer hverdagen og er gjenkjennbar i den norske folkesjelen med sin enkelhet og det vakre i nettopp dette.
Målet til Guri er å skape et øyeblikk av ro og gjenkjennelse. Sauer er i så måte det perfekte utgangspunkt. Alle vet hvordan de ser ut så man kan ta seg friheter og leke. Det er en tidkrevende prosess å jobbe frem lys og en stemning. Resultatet er at alle portrettene er unike i uttrykket.


HETT GLASS - Glass
Hett Glass holder til på Fabrikken i Lillehammer med glassblåserverksted og butikk. Glasshytta ble startet i 2009 og drives nå av Ellen Larsson og Kari Mølstad med assistent. De har alle utdannelse fra glasskoler i Sverige og Danmark. Hett Glass blåser og produserer bruksting, samtidig som kunstnerne lager unike arbeider med hvert sitt kunstneriske uttrykk.
Larsson og Mølstad ønsker å berike hverdagen og de spesielle anledninger med god og funksjonell design. Samtidig vil de formidle et gammelt håndverk med uendelige muligheter!

Kari Mølstad
I 2009 startet Kari Hett Glass sammen med Yngve Havstad på Fabrikken. Hun har glassutdannelse fra Orrefors i Sverige og Glas- og Keramikskolen på Bornholm i Danmark, og arbeidserfaring hos forskjellige glasskunstnere i Norden og USA.
Gjennom ulike teknikker jobber hun med overflater i glasset og søker ulike effekter som refleksjoner og kontraster fra matt til blankt. Det essensielle i arbeidsprosessen hennes er det tilfeldige som skjer i det hun ikke kan styre, men som hun likevel legger til rette for. Spesielt er vann et tilbakevendende tema med overflate, gjennomsiktighet og spekteret av farger og nyanser.

Ellen V. Larsson
I 2015 ble Ellen deltaker i Hett Glass og driver det nå sammen med Kari Mølstad. Hun begynte å studerte glasblåsning i 2007 på Kosta glascenter i Sverige. Etter endt utdanning har hun arbeidet på ulike glasshytter rundt omkring i Norden. Ellen kom til Lillehammer julen 2011 og har siden da arbeidet i glasshytten Hett Glass. Mølstad tok fagbrev i 2013.
Ellen liker å blande materialer i sin glasblåsning og har bland annet arbeidet med en serie med gamle kasserollelokk som hun har blåst nye kjeler til. På den måten får gjenstander som skulle blitt kastet et nytt liv.

AC DESIGNE - Porselen

AC Design blir drevet av Ann Cecilia Baumann, i Verksgata 16 på Bærums Verk. Her har hun keramikkverkstedet og butikk.

Hennes porselen er vakkert, formene rare og tekstene morsomme. Til daglig henter Anne Cecilia inspirasjon gjennom humor og fra det vakre materialet. Hun kombinerer rare former med morsomme tekster og skaper sitt eget design. Alle produktene er laget av porselen og kan vaskes i oppvaskmaskin. Arbeidene hennes er 100% håndlaget.

NINA VEDELER SVENDSEN - Smykker

Nina Vedeler Svendsen er selvstendig næringsdrivende gullsmedmester og gemmolog med eget verksted fra 1984. Hun driver fremdeles denne virksomheten med design og produksjon av smykker og objekter. Nina har også en mastergrad i kunsthistorie fra UiO. I 2006 ble hun medlem av Bærum Kunsthåndverk og er sterkt involvert i den daglig driften av verkstedutsalget på Bærums Verk.

I tillegg til en rekke kollektivutstillinger (i Bærum Kulturhus, Galleri Syningen i Ål, Smykketeateret i Oslo, Kirkeristen i Oslo, Donnas Smykkegalleri, Bærum Kunsthåndverk, Galleri Gamle Eidsfoss, Galleri Kjensbæk, Rygge kunstforening og Gol kunstforening), har Nina deltatt ved Kunst Rett Vest (2015, 2016, 2017), vært utstiller ved kultS i Berlin i 2012 og hatt 2 separatutstillinger: «I Vår Hage (2012) og «Løv» (2016) i Bærum Kunsthåndverk.
Nina lager smykker og objekter i små serier eller unikater. Hennes materialer er i hovedsak sølv, gull og ulike typer stein, men også andre materialer når hun finner det formålstjenlig. Godt håndverk og brukervennlighet er viktig for Nina og hun ønsker at smykkene skal være vakre, at de skal vare lenge og kanskje bli betydningsfulle i noens liv. Inspirasjon finner hun gjerne på turer i fjellet, i kunsthistorien og i poesi.


HILLEVI HUSE - Tekstil

På vår juleutstilling er det Hillevi Huse som i år stiller ut tekstil, og teknikken hun bruker er plantetrykk. Plantetrykk er en teknikk hvor blomster og blader avgir sitt naturlige fargestoff på tekstil. Utviklingen av plantetrykk startet i Australia, men i dag er det mange tekstilkunstnere som kjenner og er med på å utvikle metoden. Teknikken bygger på kunnskap om plantefarging. Noen ganger kombinerer Hillevi uttrykket med andre tekstile metoder, andre ganger lager hun rene plantetrykk. Alle plagg er i ull, silke eller ull/silke

  • Last Updated: 26.10.2017
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Dates

ons 22. november 2017 18:00

tors 23. november 2017 18:00

fre 24. november 2017 18:00

lør 25. november 2017 18:00

søn 26. november 2017 18:00

man 27. november 2017 18:00

tirs 28. november 2017 18:00

ons 29. november 2017 18:00

tors 30. november 2017 18:00

fre 1. desember 2017 18:00

lør 2. desember 2017 18:00

søn 3. desember 2017 18:00

See All
JULEUTSTILLING 2017 GALLERI GOL
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad