Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Julian Opie: JO.VR/GF15@Moss

Den internasjonalt anerkjente kunstneren Julian Opie viser nyproduserte verk i sin separatutstilling JO.VR/GF15@Moss i Galleri F 15, 21. oktober – 6. mars.

I utstillingen JO.VR/GF15@Moss får publikum muligheten til å oppleve arbeidet til den britiske kunstneren Julian Opie i gallerirommene og utendørs på Alby, i både virkelige og virtuelle rom. En flokk av LED-kråker hakker rundt i Albyskogen, galleriet er befolket av Opies fargerike fotgjengere, og en VR-installasjon lar besøkende tre inn i et alternativt gallerirom med animerte installasjoner.

Gjennom å alltid utforske forskjellige teknikker, både nyskapende og eldgamle, leker Opie med måter å se på ved å omtolke hverdagslivets vokabular; hans reduktive stil fremkaller både en visuell og romlig opplevelse av verden rundt oss.

Ved å hente inspirasjon fra klassiske portretter, egyptiske hieroglyfer og japanske tresnitt, så vel som offentlige skilt, informasjonstavler og trafikkskilt, kobler Opie det rene visuelle språket i det moderne livet sammen med det grunnleggende i kunsthistorien.

Julian Opie ble født i 1958 i London og studerte ved Goldsmiths College i London fra 1979-83, blant annet under Michael Craig-Martin. Han bor og jobber i London. Opies karakteristiske formspråk er umiddelbart gjenkjennbart, og viser kunstnerens interesse for ideen om representasjon og på hvilke måter bilder oppfattes og forstås på. Internasjonalt er Opie anerkjent som en av de mest innflytelsesrike samtidskunstnerne i verden.

Opies verker finnes i en rekke offentlige samlinger, blant annet Tate, British Museum, Victoria & Albert museum, Arts Council England og National Portrait Gallery i Storbritannia, samt Stedelijk Museum (Netherlands), M + Museum (Hong Kong), Calouste Gulbenkian Foundation (Portugal) og MoMA (USA) internasjonalt. Han har stilt ut på flere store gallerier og kunstinstitusjoner i hele verden, deriblant Hayward Gallery (London), Berardo Museum (Lisboa), Mito Tower (Japan), Fosun Foundation (Shanghai), National Gallery of Victoria (Australia) og Institute of Contemporary Art (Boston, USA), I tillegg til Delhi Triennial, NGV Triennial, Sydney Biennial og Documenta.

www.julianopie.com

Utstillingen er kuratert av Dag Aak Sveinar.

____

Gratis inngang for medlemmer av F 15s venner, Momentums venner og alle under 25 år, og medlemmer av NBK, NK og ICOM.

Sist oppdatert: 10/21/2023

Kilde: VisitMOSS AS

Sider du nylig har besøkt