Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Østerdalen Elverum

Julussaspelet

Overview

Julussaspelet forteller historien om Julussakonflikten, sett gjennom øynene til barna som bodde i Julussdalen i 1927.

I mai 1927 fant en av Norges mest dramatiske arbeidskonflikter sted i Julussdalen i Elverum. Julussakonflikten handlet om tømmerfløting, om retten til å organisere seg, om rettferdig lønn og anstendige arbeidsforhold. Konflikten var på sitt mest intense;på Brattveltdammen ved Julussa: 200 organiserte arbeidere bevæpnet med skytevåpen blokkerte elva, mens streikebryterne ble beskyttet av statspoliti med hunder - og et gardekompani var klar til å rykke inn for å beskytte streikebryterne. Konflikten har satt sitt preg på lokalsamfunnet og har hatt avgjørende betydning for norsk arbeidsliv.

Julussaspelet forteller historien om Julussakonflikten, sett gjennom øynene til barna som bodde i Julussdalen i 1927. Alle rollene er faktiske personer som var skolebarn i Julussdalen i 1927. Spelet ble første gang satt opp i fjor, i anledning 90-årsjubileet for konflikten. Over 1.100 mennesker så fjorårets forestillinger. Nå settes spelet opp på nytt, og igjen er det barn fra regionen som spiller rollene. Musikken står Annar By, Harald Juliussen og Cato Berggren for. Regi og manus er ved Tor Karseth.

I år legges kun 400 billetter ut for salg, 200 til lørdag 9. juni og 200 til søndag 10. juni. Brattveltdammen åpner for publikum kl 12 begge dager, og forestillingen starter klokka 13. Etter forestillingene er det middagsservering og kåseri på Julussdalens samfunnshus Skogvang, der Tor Karseth forteller mer om Julussakonflikten og om arbeidet med Julussaspelet.

Billetter og mer informasjon: www.julussaspelet.no

  • Last Updated: 15.05.2018
  • Source: Visit Hedmark AS
Dates

lør 9. juni 2018 12:00

søn 10. juni 2018 12:00

See All
Julussaspelet
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad