Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Southern Norway Lister Flekkefjord

Just friends | Flekkefjord

Overview

Fredag 4. mai inntar jazzkvintetten «Just Friends» Flekkefjord jazzklubb med stor beundring for byens flotte kultursenter.
Jeg fikk en privat omvisning her i fjor sommer, og ga meg helt over, sier kvintettens musikalske leder, pianisten Ingvar Ellingsen.
Hele bandet uttrykte stor begeistring da jeg ga dem en liten rapport. Konklusjonen var: Dit må vi dra for å spille, sier Ellingsen.
Han er bror til Per Georg, og dermed ikke ukjent med Flekkefjords jazzklubb. Ingvar har deltatt på konserter her tidligere og også vært med på vennskapsbyutveksling i Danmark med jazzmusikere fra Flekkefjord. Kvintetten «Just Friends» ble etablert i august 2016 og består foruten Ellingsen av vokalisten Benthe Lie Fjeldheim, saksononisten Kåre Løchsen, bassisten Tormod Aune og trommeslageren Pål Huseby Berntsen.

Vi deltar ikke lenger i arbeidslivet. Lediggang er roten til all musikk, fleiper Ellingsen. Dermed har vi anledning til å møtes regelmessig på dagtid i en sosialt oppkvikkende setting for å dyrke det vi liker aller best, skikkelig mainstreamjazz som alle kan like. Fredag håper vi å kunne formidle det hyggelige, det nære og det sosiale, sier han. Hovedformålet er ikke å jakte på spilleoppdrag, men nå er det blitt så bra at vi bare måtte ut av Hønefoss, sier Kåre Løchsen, som fremhever fordelen med å kunne møtes på dagtid for å dyrke sin store interesse. Gruppen byr både på instrumentallåter og sanglåter. De fem musikerne har hatt viktige roller i musikklivet på Østlandet så langt tilbake som på 1970-tallet, blant annet sammen med jazzlegenden Harald Gundhus. Tormod Aune bør også være kjent for faste radioinnslag i «Hallo i uken» gjennom uttallige år.
Benthe Lie Fjeldheim er et begrep innen sang, det være seg seg jazz, soul, gospel eller viser. Alle i kvintetten har deltatt i CD-utgivelser og har bakgrunn både fra storband og mindre besetninger. Kåre Løchsen har vært leadsaksofonist i Sandvika storband i 25 år. «Just Friends» innbyr til å dele opplevelser gjennom nydelige sangballader og swingende standardlåter med et blått toneunderlag.

JUST FRIENDS:
Tormod Aune (bass) Ingvar Ellingsen (piano), Kåre Løchsen (saksofoner), Benthe Lie Fjeldheim (vokal) og Pål Huseby Berntsen (trommer).

  • Last Updated: 06.04.2018
  • Source: Lister Reiseliv
Dates

fre 4. mai 2018 20:30 22:30

See All
Just friends | Flekkefjord
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad