Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

KÅKÅdebatt: «Ulovlige rusmidler - for alltid?»

Overview

De siste årene har det vært en merkbar endring i hvordan man diskuterer ulovlige rusmidler. Før var det helt tabu å foreslå avkriminalisering av narkotiske stoffer, nå diskuterer de fleste politiske partiene en eller annen form for lovlig regulering.

De siste årene har det vært en merkbar endring i hvordan man diskuterer ulovlige rusmidler. Før var det helt tabu å foreslå avkriminalisering av narkotiske stoffer, nå diskuterer de fleste politiske partiene en eller annen form for lovlig regulering.

Økende bruk av ulovlige rusmidler blant ungdom forklares av noen med at det nå er blitt så akseptert å diskutere avkriminalisering at ulovlige rusmidler fremstår som uproblematiske for ungdom.

Får vi bukt med rusproblemet ved å regulere? Er vi ikke strenge nok i håndhevelse, straff og grensekontroll? Hvordan løser vi problemet med ulovlige rusmidler?

Deltakere:
Ina Roll Spinnagr, 36 år, leder av Foreningen Tryggere Ruspolitikk, en landsomfattende ideell forening som siden starten av 2016 har jobbet for en rusreform i Norge. De vil at brukere av ulovlige rusmidler skal møtes med et tilbud om hjelp fremfor kriminalisering, at myndighetene skal prioritere skadeforebyggende informasjon fremfor skremselspropaganda, og at det overordna ruspolitiske målet skal være å bedre helse og livskvalitet- fremfor et narkotikafritt samfunn.

Ronny Rene Nielsen, 49 år, rusavhengig og tidligere politimann (1992-2006). Styremedlem i LEAP. Aktiv samfunnsdebattant i rusfeltet. Jobber for en kunnskapsbasert tilnærming til ruspolitikken, for å begrense de individuelle og samfunnsmessige skadene ved rusbruk. Master i Helsevitenskap ved Universitetet i Stavanger (2013-2015).

Knut T. Reinås, norsk sosiolog som framfor alt har arbeidd med ruspolitiske spørsmål, særleg med alkohol, men også etter kvart i aukande grad med andre rusmidler. Reinås er tilsett ved Klinikk rus og avhengighet, Aker Universitetssykehus HF og leder i Forbundet mot rusgift.

Torbjørn Nervik, prosjektleder i Norsk Narkotikapolitiforening. Pensjonert 59 årig politimann (januar 2019) etter over 38 år i etaten, hvor han har arbeidet med narkotikaproblematikk og forebygging omtrent like lenge. Har arbeidet med ordenstjeneste, spaning/etterretning, etterforskning og forebygging. Siste ca. 10 år har han vært seksjonsleder for etterforskning v/Haugesund politistasjon. Har vært medlem i Norsk Narkotikapolitiforening siden oppstart i 1991 og er nå ansatt i NNPF som leder for «Bry Deg - si nei til narkotika»-prosjektet.

  • Last Updated: 11.02.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 21. februar 2019 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
KÅKÅdebatt: «Ulovlige rusmidler - for alltid?»
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad