VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Kammermusikkfestivalen 2020

  • Stavangerregionen, Stavanger
  • +47 93268993
  • 4. august 2020 - 9. august 2020
  • (6 Upcoming Dates)
Overview

Kammermusikkfestivalen arrangeres med maks 200 publikum på hver konsert.

Mange av de store komponistene har skapt noen av sine aller fremste verk i kammerformat. Gjennom årene har publikum i Stavanger lært å verdsette dette rike repertoaret, slik det kan gripe når det blir fremført av dyktige musikere. Festivalen har fordypet kjennskapen til klassiske perler, åpnet for møter med mindre kjent stoff, og i tillegg fremmet en kultur hvor samtidsmusikken har sin naturlige plass. Resultatet er et publikum som vet å sette pris på de store øyeblikk. Utvekslingen går begge veier, når musikerne føler suget fra salen. Hvert år deltar minst 20-30 musikere.

En festival full av sjarm
Hvert år deltar også minst én strykekvartett, og her spenner utvalget fra det friske og unge til veteranene Borodin Kvartett– som også kom igjen, året etter. ”Av alle steder vi har vært, er dette et av de mest fortryllende” erklærte den russiskeveterankvartetten. ”Natur, miljø, nærhet til vann, båttur – alt er en stor opplevelse.” Artistene kommer for fellesskapet, og arbeider intenst i en hel uke. “Festivalen er full av sjarm, vi møter så mange musikalske personligheter, og kammermusikk-repertoaret er enormt” sa Kovacevich. “Kammermusikk er en snarvei til å bli kjent. Du spiller uten make-up, har ingenting å skjule deg bak, er mye mer åpen – og sårbar” sa Argerich.

Springbrett til samarbeid og internasjonale oppdrag
Kammermusikkfestivalen tar selvfølgelig gjerne imot artister som har lyst til å komme igjen, men legger også vekt på å hente inn navn som er nye i Norge, og inkluderer alltid noen av de fremste unge, norske utøverne. For flere av disse er festivalen blitt springbrettet til nytt samarbeid og internasjonale oppdrag. Siden 1996 har festivalen også bidradd til fremvekst av nye talenter på et annet vis. Deltakere fra hele verden kommer til mesterklassene i ISA–International Summer Academy – for å lære musikk og dans av erfarne utøvere gjennom to uker. I tillegg til undervisningen får de adgang til alle konserter, hvor de kan oppleve sine forbilder på nært hold.

  • Last Updated: 17.06.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

ti. 4. august 2020

on. 5. august 2020

to. 6. august 2020

fr. 7. august 2020

lø. 8. august 2020

sø. 9. august 2020

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kammermusikkfestivalen 2020
Your Recently Viewed Pages