VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Kan forskere snart begynne å ta formidling og norsk sakprosa på alvor?

Overview

DEBATT: Kan forskere snart begynne å ta formidling og norsk sakprosa på alvor? Innledning av Anders Johansen og kommentar ved Klaus Mohn, rektor ved UiS. I panelet møter du Bjørn Vassnes, Torgrim Eggen og Anne Sverdrup-Thygeson. Moderator er Kristin Aalen.

DEBATT: Kan forskere snart begynne å ta formidling og norsk sakprosa på alvor? Innledning av Anders Johansen og kommentar ved Klaus Mohn, rektor ved UiS. I panelet møter du Bjørn Vassnes, Torgrim Eggen og Anne Sverdrup-Thygeson. Moderator er Kristin Aalen.

Hvordan få flere forskere til å skrive sakprosa for å øke samfunnets intellektuelle beredskap - heller enn å samle poeng i engelske tidsskrift og irritere seg over flinke journalister? I år har det rast flere debatter om fagformidling og norsk sakprosa. Sosiolog Gunnar Aakvaag kom i sommer med påstand om at det ligner på intellektuelt selvmord for forskere og universitetsansatte å skrive sakprosa på norsk. Det er i så fall en skandale og en spiker i kista for et opplyst norsk samfunn. Anders Johansen brukte på sin side 5 år på å skrive den prisede Komme til orde, han lover sterk innledning til debatt. Opptak til Nrk P2.

PS! Alle arrangementene tar ca 50 min. Det er Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening som er arrangør, i samarbeid med KÅKÅ kverulantkatedralen og Sølvberget bibliotek og kulturhus. Medlemmer i NFFO slipper inn til halv pris, men må bestille plass. Redaksjon består av festivalsjef Jan Inge Reilstad og programansvarlig på Sølvberget, Linn Tønnesen.

STAVANGER SAKPROSAFESTIVAL
Lørdag 8. mai kl 11.00 - 20.00.

ARRANGØR: NFFO, KÅKÅ kverulantkatedralen og SØLVBERGET bibliotek- og kulturhus.
Alle billetter må være registrert med navn på person som skal delta på arrangementet. Dette for å kunne sikre rask smittesporing om dette skulle bli nødvendig. 

 

  • Last Updated: 02.02.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

lø. 8. mai 2021 12:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kan forskere snart begynne å ta formidling og norsk sakprosa på alvor?
Your Recently Viewed Pages