Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Kapittel 2019: Å skrive om dans

  • Kvitsøygaten 25, 4014 Stavanger, Stavanger
  • +47 51507465
  • 19. september 2019
  •  /  9:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Skriveverksted om Forfatterbevegelsen fra et publikumsperspektiv.

Skriveverksted om Forfatterbevegelsen fra et publikumsperspektiv.
Forestillingen Forfatterbevegelsen inviterer fem forfattere til å utgi et av sine litterære verk på nytt som samtidsdans. Gjennom dette stiller koreograf Marie Bergby Handeland spørsmål om hva samtidsdans er og hva slags kropper og bevegelser vi som publikum er vant til å se på en scene. 
I tilknytning til de to forestillingene holder skribentene Hild Borchgrevink (kritiker og forfatter) og Ann-Christin Kongsness (dansekunstner og skribent) et skriveverksted om Forfatterbevegelsen sett med publikums blikk. Hva skjer når tilskuere setter ord på levende kunstuttrykk? Hvilke forskjellige innfallsvinkler og verktøy finnes når vi skal skrive om kropper, rom, bevegelse? Hvordan nærme seg en forestilling der noen av utøverne danser på en scene for første gang? 
Verkstedet går over to dager og har 10 plasser. Det er åpent for alle, men deltakere må kunne skrive en tekst på ca. 1 A4-side mellom kursets første og andre del.
Første dag får deltakerne en introduksjon til å skrive om levende kunstuttrykk generelt og dans spesielt, gjennom korte skriveoppgaver og diskusjon. Deretter ser vi Forfatterbevegelsen og skriver en tekst i fritt valgt format i respons til forestillingen. Dag 2 leser vi tekstene for hverandre og diskuterer utfordringer og valg som skribentene har stått overfor i skrivearbeidet. Mot slutten av dag 2 kommer Marie Bergby Handeland og snakker om prosessen bak Forfatterbevegelsen.
Torsdag 19. september 09:30-11:30 Skriveverksted
Hild Borchgrevink og Ann-Christin Kongsness
Torsdag 19. september 12:00 eller 20:00: Deltakere ser Forfatterbevegelsen (forestilling inkl. i kursavgiften)
Fredag 19. september 10:00-13:00 Teksttilbakemelding og diskusjon.
Hild Borchgrevink og Ann-Christin Kongsness
Introduksjon til prosessen bak forestillingen ved Marie Bergby Handeland

Hild Borchgrevink har siden 2011 holdt skriveverksteder om musikk, dans og teater i Norge og internasjonalt. For tiden er hun involvert i verkstedsprosjektene Performing Criticism Globally (med teaterkritiker Anette Therese Pettersen) og Innsiden ut (med samtidsdanser og kritiker Venke Marie Sortland). Hun holder også jevnlig verksteder for ungdom i å skrive om levende kunstuttrykk (med kritiker Ida Habbestad), blant annet i DKS. 2012-2017 var hun redaktør for Scenekunst.no. Hun har en MFA i kunst og offentlige rom fra Kunsthøgskolen i Oslo, en MA i musikkvitenskap fra UiO og utdanning i skapende skriving fra Skrivekunstakademiet i Hordaland og Kunstakademiet i Tromsø. For tiden har hun arbeidsstipend som kritiker.
 
Ann-Christin Kongsness er utdannet innen dans og koreografi fra Spin Off Forstudium i Dans, Universitetet i Stavanger og Skolen for Samtidsdans, og har studert estetisk teori og litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun jobber utøvende, skapende og teoretisk med dans og koreografi med base i Oslo. Arbeidet hennes tar form som forestillinger, seminarer, workshops, samtaleserier, tekster og publikasjoner. Hun er redaktør for antologien KOREOGRAFI, som ble utgitt i 2016 og 2018. Av nyere arbeid kan nevnes Skeiv dansekunst – en samtalerekke (2018) i samarbeid med Marte Reithaug Sterud og forestillingen ABOUT (2018/19) sammen med Solveig Styve Holte.
 
 NB: Kurs er ikke inkludert i festivalpasset.

  • Last Updated: 15.08.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 19. september 2019 9:30 13:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kapittel 2019: Å skrive om dans
Your Recently Viewed Pages