Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Kapittel 2019: Forfatterbevegelsen

  • Kvitsøygata 25, Stavanger
  • +47 51530595
  • 19. september 2019
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Kapittel i samarbeid med TOU presenterer Forfatterbevegelsen. Forfatterbevegelsen er seks soloer utøvd av seks forfattere.

Kapittel i samarbeid med TOU presenterer Forfatterbevegelsen.
Forfatterbevegelsen er seks soloer utøvd av seks forfattere. Hver av dem har valgt ut et eget litterært verk de kunne tenke seg å utgi på nytt, som samtidsdans. I sine utfall som dans har de litterære verkene fått nye titler. Forfatterbevegelsen består av Tur med hunden, Biltema, Tohundreogsyttini, En seremoni et annet sted, Det blir aldri lyst her og En folkedans.
Forfatterbevegelsen viser hvordan spesifikke rytmer, tempoer, stemninger og forflytninger i tekst, også finnes i kroppene som har skrevet og tenkt disse fram. Etter flere år der koreograf Marie Bergby Handeland har vært opptatt av skrift i sitt arbeid som dansekunstner, fikk hun lyst til å jobbe med bevegelser i dem som sitter stille og skriver. I tett samarbeid med forfatterne, undersøker Marie hva slags bevegelsesspråk en forfatter bærer på. For sitt arbeid med Forfatterbevegelsen ble hun tildelt Kritikerprisen i dans 2018.
Marie definerer arbeidet sitt som koreograf som et langsiktig kroppspress, som heller enn å snevre inn og lukke kropper mot noe flatt og trist, ønsker å presse dem ut i stadige utvidelser. Arbeidene hennes drives frem av nysgjerrighet for hva som skjer når forskjellige folk fra ulike sosiale og kulturelle kontekster får innta scenerommet, og hvilke muligheter dette gir til å aktivere allmennheten i arbeidene sine. Hun ønsker å engasjere et tverrfaglig kunstfelt til samtaler om hvilke kriterier vi legger til grunn for å verdsette kunstopplevelser, og hvem som har tilgang på disse opplevelsene. www.mariebergbyhandeland.com


MEDVIRKENDE:
Konsept og koreografi:Marie Bergby Handeland
Utøvelse under Kapittelfestivalen:Gro Dahle, Aina Villanger, Gunstein Bakke, Gunnar Wærness og Maia Siverts
Original utøvelse:Gro Dahle, Aina Villanger, Henning Bergsvåg, Kjartan Fløgstad, Tina Åmodt og Gunstein Bakke
Gjestedanser i En folkedans:Morten Liene
Litterære verk som utøves under Kapittelfestivalen:Audiens, Total Eclipse of the mind, Haren, Det ble en rotte!! og Venn med Alle
Scenografi og lysdesign:Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Grafisk design:Marie Haakstad
Produksjon:Jorunn Kjersem Hildre
Foto:Tale Hendnes / Dansens hus
Varighet:ca. 60 min

Forestillingen er samprodusert av Dansens Hus og hadde premiere under Oslo Internasjonale Teaterfestival ved Black Box Teater 2018. Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, FFUK, Oslo kommune og Dramatikkens hus.
Pris: 200 vanlig // 140 student // Gratis for de med festivalpass til Kapittel. OPS, merk at det kan bli utsolgt og det er mulig å garantere seg plass ved å kjøpe plassreservasjon.

  • Last Updated: 10.07.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 19. september 2019 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kapittel 2019: Forfatterbevegelsen
Your Recently Viewed Pages