Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Kapittel 2019: Kanondebatten

  • Stavanger kulturhus, Sølvberggaten 2, Stavanger
  • +47 51507465
  • 19. september 2019
  •  /  14:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Velkommen til debatt om kanonisering av litteratur, poenget med litterære kåringer og om utfordringene med å kåre tidenes Rogalandsbok.

I år går Kapittel, Kiellandsenteret og Stavanger Aftenblad sammen om å kåre tidenes bok fra Rogaland. 
På langlista sto rundt 50 titler, før publikum og en jury sammen stemte fram en kortliste. På kortlista står klassikere som Kiellands Garman og Worse, Haugtussa og Fred av Arne Garborg og Obstfelders Digte. Også Kolbein Falkeids diktsamling En annen sol og Kjartan Fløgstads Fyr og flamme har fått plass, og det samme har fire bøker fra 2000-tallet: Rimbereids Solaris korrigert, Harstads Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet, Renbergs Kompani Orheim og Winterkrigen av Janne Stigen Drangsholt.

En kåring som dette vil aldri kunne skje helt uten kontroverser. Det har vært diskusjoner både i spaltene og i sosiale medier om selve prosjektet og om titlene som er med. I forkant av lørdagens finale i kåringen, inviterer vi til debatt om kanonisering av litteratur, poenget med litterære kåringer og om utfordringene med å kåre tidenes Rogalandsbok.
Blant deltakerne er Odveig Klyve og Ørjan Zazzera Johansen, og panelet ledes av Espen Røsbak. Odveig Klyve er forfatter, gjendikter og filmskaper. Hun har skrevet ni diktsamlinger og flere barnebøker. I vår kritiserte hun kåringen gjennom et leserinnlegg i Stavanger Aftenblad. Ørjan Zazzera Johansen er forfatter og litteraturformidler, ansatt ved Garborgsenteret. Espen Røsbak er litteraturviter og leder for opplevelse på Sølvberget.

  • Last Updated: 21.08.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 19. september 2019 14:00 14:45

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kapittel 2019: Kanondebatten
Your Recently Viewed Pages