Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Karan på brua

Mer info

Karan på Brua er en gjeng av profesjonelle musikere med base i Trondheim. Musikerne i bandet er Søren Hjorth, Per S Daling, Håvard Kvarving og Per Otto Wigumsang.

Søren Hjorth var i sine unge dager, før han flyttet til Norge, visesanger i København. Der opptråtte han ofte sammen med bl.a. Povl Dissing, i Tivolis ViseVerse-hus, Folklorry og Mikroskopet. Han ble i den tid venn med gitarist i Svend Asmussens Quintet, Helge Jacobsen, og besøkte ham ofte i hans hjem i Snekkersten i Nordsjælland. Helge Jacobsen ble på sine senere dager viseforfatter, og gjendiktede bl.a. sanger fra den amerikanske jazz med nye tekster på dansk. Og før han døde overlot han alle sine viser til Søren Hjorth, som dermed er ene om å eie denne sangskatten.

For snart 4 år siden samlet Søren bandet Karan på Brua i Trondheim. Bandet sier selv at de befinner seg på brua som går mellom dansk visesang og jazz, og spiller altså visejazz. Søren har i de siste årene gått Helge Jacobsen “i bedene”, og har selv gjendiktet og oversatt tekster, bl.a. fra den amerikanske jazzlitteraturen. Søren har også satt nye danske tekster til noen av komposisjonene til Niels Henning Ørsted Pedersen. På denne måten har bandet blitt med på en fornyelse av den danske gullalderjazz.

Bandet har fått suksess i Trondheim, og har bl.a. spilt på “Julejazzen” til Trondheim Jazzfestival. Videre har bandet iår fyllt puben Krambua med 3 fulle hus med sin kabaret “ Livet er ikke det værste man har”. Bandet var i april 2022 på turné i Danmark og er invitert dit på en ny turné i Nord-sjælland i oktober 2024.
Karan på Brua ga i februar 2023 ut sitt første Album som bærer navnet: “Kærlighed på den anden side plankeværket”.

Per Daling har sine familierøtter hos «Dalingan» på Ekne og på Østre Daling gården ved Ronglan. Per er er en utrolig dyktig pianist og en veldig artig fyr, full av gode trønderhistorier.

Vi kan love en varm aften med mye god, swingende jazz, og mye lun dansk humor med Karan på Brua.

Det blir salg av øl/vin og noe å bite i.

Du er hjertelig velkommen!

Sist oppdatert: 07/23/2024

Kilde: Innherred Reiseliv

Sider du nylig har besøkt