Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken INDRE ØSTFOLD

Kari Brit Kjerschow - Nye bilder

Overview

Pressemelding
Kari Brit Kjerschow

«I mine malerier er fargen både et virkemiddel og et mål i seg selv», sier Kari Brit Kjerschow om bildene hun viser i denne soloutstillingen ved Indre Østfold Kunstforening høsten 2021. I utstillingen viser Kjerschow bilder fra sitt prosjekt: «Solens timer og fargenes forandring» som er produsert i perioden 2019 til 2021. Inspirasjonen og det kunstneriske fokuset i dette prosjektet er impresjonismens atmosfæriske uttrykk, musikalitet og transformasjon av lys og farge til materie. Kjerschows bilder er parafraser over kjente motiver og metoder fra impresjonister som Claude Monet, Ludvig Karsten og Anna Ancher samt personlige tolkninger av historiske bilder og klassiske motiver som stilleben og landskaper der lyset transformeres til farge og strøk i et malerisk formspråk fra vår tid.
Kjerschow er opptatt av atmosfæriske stemninger og jobber lyttende med inspirasjon fra komponister som Debussy og Ravel.

Kjerschow er interessert i hvordan bakgrunnshistoriene for bildene hennes er ladet med symbolverdi og stemning. Mange bilder og situasjoner fra kunsthistorien er lagret i kulturens kollektive minne og kan være symboler og eksempler som Kjerschow transformerer til malerier.

Kari Brit Kjerschow er utdannet ved Statens Kunstakademi og har stilt ut på steder som Kunstnerforbundet i Oslo, Landsforeningen Norske Malere og Galleri Brandstrup i Oslo og Stavanger.
Hun er innkjøpt av blant annet Norsk Kulturråd, Selmer advokatkontor og Refsnes Gods i Moss.

  • Last Updated: 14.10.2021
  • Source: Visit Indre Østfold
Dates

lø. 23. oktober 2021 12:00 15:00

sø. 24. oktober 2021 12:00 15:00

on. 27. oktober 2021 16:00 19:00

lø. 30. oktober 2021 12:00 15:00

sø. 31. oktober 2021 12:00 15:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kari Brit Kjerschow - Nye bilder
Your Recently Viewed Pages