Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Karin Krog med Bjørn Alterhaug kvartett // Olavshallen

Mer info

KARIN KROG MED BJØRN ALTERHAUG KVARTETT

Samspill over fire tiår.

Vår alles kjære Karin Krog har gjennom en lang karriere i både inn- og utland posisjonert seg som en av våre fremste nasjonalskatter innen vokaljazz. Hun har fra 1960 tallet og til i dag vært en av de fremste representantene for jazz i Norge og for norsk jazz internasjonalt. At Karin kommer til Trondheim Jazzfestival i år er intet mindre enn en begivenhet.

Samarbeidet med Bjørn Alterhaug startet i Trondheim allerede i 1967 og har gjennom flere årtier gitt oss musikkopplevelser fra øverste hylle! Albumet "Oslo Calling" med The Meantimes - Vigleik Storaas, Tom Olstad, Bjørn Alterhaug - ble utgitt på Karins eget selskap: Meantime Records i 2008, og er klingende resultat av et musikalsk samarbeid som har vart i over 40 år.

Med et bandmedlem fra midten av 20-årene, saxofonisten Erlend Vangen Kongtorp til Karin Krog, i midten av 80-årene, kan dette trygt kalles et generasjonsmøte som viderefører det beste i jazztradisjonen. Som Bjørn selv skriver: «Tradisjon skal være noe generøst: Det betyr å gi videre.»

Karin Krog – vokal, Bjørn Alterhaug – bass, Vigleik Storaas – piano, Tom Olstad - trommer, Erlend Vangen Kongtorp – saxofon

Sist oppdatert: 03/03/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt