Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Røros

Karolinerna återvänder

Overview

KAROLINERNA ÅTERVÂNDER

Fire år etter den karolinske dødsmarsjen bryter tretten jämter opp fra hus og hjem, ektefelle og barn, etterkrigsskatter og hunger for å gå den lange veien over Kjølen. Ved Bergstaden skulle en ny kåppårgruve være oppdaget. Flere av dem hadde gått veien før under flyvende faner og skrallende trompetstøt. Hva ventet dem nå?
For den eldste, Tol Olofsson, var det som å dra i krigen igjen, om mulig enda verre. Verst var det å gå fra Gölin - sønnedatteren. Hun var fire år. Hennes far lå ved Essandsjøen.

Dette er den sjette sommeren eminente kunstnere via ord og toner tar oss med inn i utvalgte deler av Johan Falkbergets forfatterskap. Hvert år har oppsetningen nytt tema, nytt manus og nye kunstnere – alltid på høyt profesjonelt nivå.
Midt i det som fortsatt er igjen av Christianus Sextus gruve får vi oppleve et enestående samspill mellom kunst, natur og industrihistorie. Kort sagt: Akkurat dette kan ikke gjen-skapes noen andre steder; dette opplever du kun på Christianus Sextus lørdag 4. og søndag 5. august 2018!
I 2018 er det 300 år siden de svenske karolinernes felttog i Trøndelag, og dette markeres over store deler av både Norge og Sverige. Derfor synes vi at det er ekstra interessant at årets oppsetning forteller Falkbergets historie om den gamle karolineren Tol Olofsson til-bakekomst til Røros, fire år etter svenskenes dødsmarsj tilbake til hjemlandet.

  • Last Updated: 15.05.2018
  • Source: Destinasjon Røros
Dates

lør 4. august 2018 15:00 16:30

søn 5. august 2018 15:00 16:30

See All
Karolinerna återvänder
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad