VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Kim Myhr, Ingar Zach, Caroline Bergvall & Quatuor Bozzini

Overview

Konsert med Kim Myhr, Ingar Zach, Caroline Bergvall & Quatuor Bozzini

Kim Myhr, Ingar Zach, Caroline Bergvall & Quatuor Bozzini

På denne konserten på Maijazz presenterer komponistene Kim Myhr og Ingar Zachs to forskjellige samarbeider med den fransk/norske poeten Caroline Bergvall. De har komponert hvert sitt stykke for et ensemble bestående av den canadiske strykekvartetten Quatuor Bozzini, Bergvall og komponistene selv på 12-strengs gitar og perkusjon. I samarbeidet har Bergvall utarbeidet tekster spesifikt for begge stykkene som hun selv fremfører.
 
Kim Myhrs «Pressing clouds passing crowds» er det lengste av de to stykkene, og ble komponert for åpningen av Festival International Musique Actuelle i Victoriaville i Canada i 2016. Stykket ble svært godt mottatt i pressen, og ble av mange journalister kalt et av festivalens store høydepunkt. Stykket er dvelende vakkert med en følelse av en opphevet tyngdekraft; det er som man hører én lang sang på femti minutter, hvor subtile forflytninger i puls og harmoni skaper en nesten hypnotisk fremdrift.

I 2018 utkom musikken på plateselskapet HUBRO, og ble blant annet inkludert i radioprogrammet «Best of 2019 So Far» av Stuart Maconie på Freak Zone på BBC6. Kvelden åpnes med stykket «The Lost Ones» av Ingar Zach for samme ensemble. «The Lost Ones» var i utgangspunktet et duostykke, men Zach fikk en idé om å arrangere ut stykket for dette ensemblet, etter Kim Myhrs prosjekt. Bergvalls bidrag til dette stykket er en kort, men brutalt vakker tekst, som speiler markeringene og den nesten nådeløse statiske karakteren i instrumentalpartiene.
 Kim Myhr - 12-strengs akustisk guitar, Caroline Bergvall - stemme, Ingar Zach - perkusjonQuatuor Bozzini: Clemens Merkel - fiolin, Alyssa Cheung - fiolin, Stéphanie Bozzini - bratsj, Isabelle Bozzini - cello

Konserten er ett samarbeid Maijazz og Ny Musikk Stavanger

CASH FREE
MaiJazz er CASH FREE. Alt billettsalg kun med kort betaling. Vi oppfordrer alle til å kjøpe billetter på nettet på forhånd.

  • Last Updated: 20.01.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

ma. 3. mai 2021 21:00 22:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Kim Myhr, Ingar Zach, Caroline Bergvall & Quatuor Bozzini
Your Recently Viewed Pages